SEB Napisano 18 Kwiecień 2008 Napisano 18 Kwiecień 2008 Pytanie? Od razu zaznacze, ze probowalem wielu rzeczy i niestety nadal nie moge... a czego? Nie moge zrobic w Maya renderu w kompresjii MOV czyli pod Quicka, instalowalem juz wiele kodekow (moze jakiegos brakuje? chyba mam wszystkie mi znane :D). Nie wiem w czym moze tkwic szkopul. Jesli chodzi o Qucika to mam najnowsza wersje. Ma ktos jakas rade ? :/ Dzieki i pozrawiam.
Reanimator Napisano 18 Kwiecień 2008 Napisano 18 Kwiecień 2008 Jak zadawales mi pytanie ne privie to zapomnialem wspomniec, ze w Majce nie wyrenderujesz do pliku video. Musisz uzyc Render Batch, zeby wypluc pojedyncze klatki i to zlozyc w calosc np. w Virtual Dub.
Tomasz_87 Napisano 18 Kwiecień 2008 Napisano 18 Kwiecień 2008 VirtualDub "wypluwa" tylko i wyłącznie pliki w nie skompresowanym AVI bądz skompresowanym. render najpierw do sekwencji zdjec, pozniej dopiero skłądamy w całosc :) nie wiem czym złozyc sekwencje do formatu mov. moze w adobe premiere ?
SYmek Napisano 19 Kwiecień 2008 Napisano 19 Kwiecień 2008 VirtualDub "wypluwa" tylko i wyłącznie pliki w nie skompresowanym AVI bądz skompresowanym. render najpierw do sekwencji zdjec, pozniej dopiero skłądamy w całosc :) nie wiem czym złozyc sekwencje do formatu mov. moze w adobe premiere ? W QuickTime Pro lub w ffmpeg, memcoder i dzisiątkach nakładek na te biblioteki.
SEB Napisano 19 Kwiecień 2008 Autor Napisano 19 Kwiecień 2008 Zawsze robie Batch Render (ale w settings ustawiam na AVI) i nawet potem jak chce to skompresowac w quicka w Afterku to nie idzie :o. Nawet After nie widzi kompresji mov :O. "Sorenson Squeeze" a co to :O? Szczerze mowiac pierwsze slysze ;].
SEB Napisano 19 Kwiecień 2008 Autor Napisano 19 Kwiecień 2008 Hmmmm ... to jak renderujecie, przykladowo no Tifa? Ifa? Pozdrawiam.
Reanimator Napisano 19 Kwiecień 2008 Napisano 19 Kwiecień 2008 Zalezy, czy np. potrzebuje maske, czy nie. Jezeli tak, to TGA, jezeli nie, to JPG z jakoscia 100.
Rekomendowane odpowiedzi