Napisano 18 Kwiecień 200816 l Pytanie? Od razu zaznacze, ze probowalem wielu rzeczy i niestety nadal nie moge... a czego? Nie moge zrobic w Maya renderu w kompresjii MOV czyli pod Quicka, instalowalem juz wiele kodekow (moze jakiegos brakuje? chyba mam wszystkie mi znane :D). Nie wiem w czym moze tkwic szkopul. Jesli chodzi o Qucika to mam najnowsza wersje. Ma ktos jakas rade ? :/ Dzieki i pozrawiam.
Napisano 18 Kwiecień 200816 l Jak zadawales mi pytanie ne privie to zapomnialem wspomniec, ze w Majce nie wyrenderujesz do pliku video. Musisz uzyc Render Batch, zeby wypluc pojedyncze klatki i to zlozyc w calosc np. w Virtual Dub.
Napisano 18 Kwiecień 200816 l VirtualDub "wypluwa" tylko i wyłącznie pliki w nie skompresowanym AVI bądz skompresowanym. render najpierw do sekwencji zdjec, pozniej dopiero skłądamy w całosc :) nie wiem czym złozyc sekwencje do formatu mov. moze w adobe premiere ?
Napisano 19 Kwiecień 200816 l VirtualDub "wypluwa" tylko i wyłącznie pliki w nie skompresowanym AVI bądz skompresowanym. render najpierw do sekwencji zdjec, pozniej dopiero skłądamy w całosc :) nie wiem czym złozyc sekwencje do formatu mov. moze w adobe premiere ? W QuickTime Pro lub w ffmpeg, memcoder i dzisiątkach nakładek na te biblioteki.
Napisano 19 Kwiecień 200816 l Autor Zawsze robie Batch Render (ale w settings ustawiam na AVI) i nawet potem jak chce to skompresowac w quicka w Afterku to nie idzie :o. Nawet After nie widzi kompresji mov :O. "Sorenson Squeeze" a co to :O? Szczerze mowiac pierwsze slysze ;].
Napisano 19 Kwiecień 200816 l Autor Hmmmm ... to jak renderujecie, przykladowo no Tifa? Ifa? Pozdrawiam.
Napisano 19 Kwiecień 200816 l Zalezy, czy np. potrzebuje maske, czy nie. Jezeli tak, to TGA, jezeli nie, to JPG z jakoscia 100.