Napisano 25 Kwiecień 200816 l witam mam problem, chciałem wymodelować coś takiego jak gąsienice w czołgu a potem ją zaanimować, ale nie mam pojęcia jak skopiować tyle obiektów tak równo, może jest jakaś funkcja, i ktoś mógł by mi wytłumaczyć jak to się robi bo ja próbowałem wielokrotnie a nic mi nie wychodzi z góry dzięki za pomoc
Napisano 25 Kwiecień 200816 l hmmm wsumie to tylko taka mala sugestia (niesprawdzane przezemnie w praktyce) ale array tool moze da rade
Napisano 25 Kwiecień 200816 l A nie wystarczy jak przesuniesz obiekt z wciśniętym Shiftem i wpiszesz ilość kopii? Ja tak nie raz robiłem gąsieniczke i bylo ok.
Napisano 25 Kwiecień 200816 l Autor krztałt jaki mają tworzyć te obiekty wygląda jak pokrzywiona elipsa. a kopiowanie i ustawienie bierzmy 1000 obiktów to przesada
Napisano 25 Kwiecień 200816 l Tools -> Spacing Tool :) I kopiujesz wzdłuż shape'a (elipsy) oraz włącz follow (lub nie :D)
Napisano 26 Kwiecień 200816 l bo jak robisz gąsienice to najpierw sie kopiuje po prostej za jednym klikiem te 1000 razy a potem sie przypisuje do splajna ktory jest ksztaltem gasienicy
Napisano 26 Kwiecień 200816 l bo jak robisz gąsienice to najpierw sie kopiuje po prostej za jednym klikiem te 1000 razy a potem sie przypisuje do splajna ktory jest ksztaltem gasienicy wczesniej laczysz je "attach" jako jeden obiekt a potem "path deform"