Napisano 25 Kwiecień 200817 l Jeszcze raz chciałbym odnieść się do tego tutoriala. http://www.3dtotal.com/ffa/tutorials/max/joanofarc/body3.asp Na stronie trzeciej tego tutka gość na pośladkach cutem robi linnie. Gdy na tej stronie jest pokazane jak on to zrobił to jego pośladki są okrągłe. A jak ja chcę zrobić to mam kanciaste nie wiem może on ma włączony modyfikator mesh smooth i na tym zrobił linnie?
Napisano 25 Kwiecień 200817 l On ręcznie przesuwa te linie, pisze o tym w tekscie. Position the vertical edges regularly around the back and side part of the thigh and the hips.
Napisano 25 Kwiecień 200817 l Autor Dzięki. A możecie mi powiedzieć jak stworzyć przedziałek między pośladkami bo jakoś mi nie wycodzi. A oto screen mojej pracy:
Napisano 25 Kwiecień 200817 l Zwróć uwagę że w tutorialu układ siatki bardzo się różni od twojej, jest tam też mniej edgów w górnej części, dupcia ma inny kształt. Wymodeluj jak najbardziej podobnie do tutoriala, będzie lepiej.
Napisano 25 Kwiecień 200817 l Autor A może masz jakieś wskazówki, podpowiedzi wiesz dopiero zaczynam.
Napisano 30 Kwiecień 200817 l Autor A możecie mi powiedzieć z ilu segmentów składa się box w tym tutorialu?
Napisano 1 Maj 200817 l ja na Twoim miejscu opuścił bym ten tutek ;| poczytaj coś o boxmodelingu :) tu na portalu też jest jakiś o boxmodelingu :) przeanalizuj go i rób po swojemu :) bo ten tutek z którego jedziesz taki jakiś dziwny :P bynajmniej po efektach Twojej pracy na jego podstawie :) chodzi o to, żeby edge tak przesuwać by mieć obrys, a Ty masz kanciaka :) poza tym dupcia jest troszkę zaokrąglona :) zawsze możesz sprawdzić na własnej :P nikt na siłę Tobie nie musi odpowiadać :) więc zachowaj grzeczność :) A czytając jak nazwałeś obiekt to widząc ten tyłek to wątpię, że noga Ci dobrze wyszła :P ale próbuj... :) nie liczył bym na Twoim miejscu, że za 1 podejściem zrobisz jakiś super extra wypasiony model :) poza tym nawet jakbyś użył mes smoth to by Ci raczej nie dało lepszego efektu :) wygładzaj postać zwykłym smothem :) po zrendowaniu będziesz widział, gdzie Ci kwadraciki wychodzą, gdzie trza rozbudować siatkę, albo w którym miejscu trzeba przestawić, żeby lepiej wyglądało :) poza tym zaczynając modelować to, to ja bym na 1 miejscu zadbał, żeby troszkę zaokrąglona ta postać była, skorzystaj z widoku top :) ew możesz sprobować zrelaksować, ale to troszkę zniszczyć może postać, zresztą nie masz nic do stracenia :) taki moje zdanie, ale niestety nie jestem expertem, wiec nie daje gwarancji że moje wskazówki są dobre :P A możecie mi powiedzieć z ilu segmentów składa się box w tym tutorialu? to pytanie jest bez sensu :) siatkę prowadzisz według uznania :) ma wyglądać po prostu dobrze :) te touriale nie są na pewno po to, żebyś zrobił dokładnie tak i to samo co w nich jest, ale żebyś na ich napodstawie nuczył się czegoś, w tym przypadku techniki modelowania :)
Napisano 1 Maj 200817 l A możecie mi powiedzieć z ilu segmentów składa się box w tym tutorialu? a samemu na tutka popatrzec nie umiesz? Jesli na tutorialu nie ma pokazane od czego autor zaczynal, to skad ktos oprocz autora ma to wiedziec? A tak btw to na 1 stronie tutka gosc pokazuje ze zaczynal od najzwyklejszego boxa. poza tym nawet jakbyś użył mes smoth to by Ci raczej nie dało lepszego efektu :) wygładzaj postać zwykłym smothem :) po zrendowaniu będziesz widział, gdzie Ci kwadraciki wychodzą, gdzie trza rozbudować siatkę, albo w którym miejscu trzeba przestawić, żeby lepiej wyglądało :) hm... jednak modelowanie pod MS'a troche rozni sie od sposobu modelowania bez MS'a. Ten tutek (jaki by nie byl odnosnie jakosci) pokazuje jak robic model pod MS'a.
Napisano 1 Maj 200817 l nie wiem nie czytałem :) może i jest pod ms :) ale w przypadku modelu Heads Hunter nie widział bym konkretnych efektów :) :P