Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Ostatnio czyszcząc dysk z różnych śmieci zauważyłem, że mój folder z muzyką troszkę przytył i ma teraz ~4GB. 90% tego, co tam jest, to pliki mp3 lub wma, które niestety do lekkich formatów nie należą. Chcę to wszystko przekonwertować na ogg, który w/g moich obliczeń jest o jakieś 45% mniej pamięciożerny niż mp3, o wma raczę nie wspominać. Audacity ma opcję eksportu do ogg, ale musiałbym być co najmniej lekko nie teges żeby konwertować ręcznie ~1000 plików. Potrzebny mi program, który mi przekonwertuje cały folder + podfoldery. Musi być darmowy. Niekoniecznie szybki, ale nie będę czekał tydzień na swoje ogg'ki... i żeby jakości nie psuł. Jeśli ktoś zna taki program, proszę o podanie nazwy/linku.

• Odpowiedzi 1
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zdaje się, że ffmpeg jak i memcoder spokojnie poradzą sobie z konwersją tylko dźwięku. Zrobienie tej operacji dla wszystkich plików w katalogu i podkatalogach to już pryszcz. Nie wiem natomiast jak z jakością i konkretnymi formatami audio, w obrazie bywa różnie.

Pewnie któryś z nich ma też nakładkę graficzną ze wsparciem dla batcha.

Jeśli nie znajdziesz łatwiejszej opcji, sprawdź tu, które komendy Cię interesują:

http://ffmpeg.mplayerhq.hu/ffmpeg-doc.html

Gdybyś miał problem ze skryptem dla batcha, daj znać na PM.

pozdro!

skk.