heaven Napisano 26 Kwiecień 2008 Share Napisano 26 Kwiecień 2008 stukam sobie takie autko od kilku godzin. mam nadzieje ze bedzie to pierwsze auto ktore ukoncze. prosze o komentarze, opinie, co zle, co poprawic. chcialem sie nauczyc modelowac samochody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel1540 Napisano 26 Kwiecień 2008 Share Napisano 26 Kwiecień 2008 no te auto bez watpienia lepiej ci wychodzi niz te audi tt. niestety nie moge nic wiecej powiedziec bo nie jestem specem od autek... sam wymodelowalem tylko jedno :P bede odwiedzal watek :) powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 26 Kwiecień 2008 Share Napisano 26 Kwiecień 2008 to wytłoczenie na masce to nie za duże masz? zaznaczyłem tak na szybko część błędów. może jak popatrzysz na nie to zobaczysz też inne :) swojego czasu też robiłem s3. może te siatki Ci się przydadzą bo uważam że nie są złe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k_gabra Napisano 26 Kwiecień 2008 Share Napisano 26 Kwiecień 2008 ladnie, dlugo nad tym siedzisz? czym robiles siatke przy dolnych swiatlach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 26 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2008 k_gabra[/b, ]2 godziny raptem siedzialem ale to i tak za dlugo mi sie wydaje bo renderowalem projekt i na drugim maxie mi troche zmulalo przy 512 RAM. przy dolnych swiatlach to cutem sobie wyciolem. dzieki za komentarze. postaram sie wszystko poprawic wieczorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k_gabra Napisano 26 Kwiecień 2008 Share Napisano 26 Kwiecień 2008 a nie doczytalem wszystkiego :-) myslalem ze te s3 to juz ty zreobiles... trosiek czym robiles siatke przy swiatlach na dole? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 26 Kwiecień 2008 Share Napisano 26 Kwiecień 2008 już gdzieś tutorial do tej siatki wrzucałem. http://www.sendspace.com/file/bsdop0 te s3 na górze prawie skończone to moje :) pokazuję heaven jak można w miarę dobrze poprowadzić siatkę. i teraz na nią patrzę to widzę że inaczej mogłem poprowadzić linie niektóre i byłoby o wiele lepiej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheCapo Napisano 27 Kwiecień 2008 Share Napisano 27 Kwiecień 2008 No siatka niezle rozlozona. Alw gril nie powinien byc wiekszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 28 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2008 dawno niedawalem upka a to przez to ze mam projekt na konkurs na glowie i musze sie wyrobic :) trosiek, dzieki wielkie za pokazanie bledow. staralem sie je poprawic. licze na komentarze i pomoc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 28 Kwiecień 2008 Share Napisano 28 Kwiecień 2008 jest coraz lepiej. zderzak na dole nie jest zbyt okrągły. robisz go z jakimś tutkiem? jak nie to na 3d palace jest tutorial do a3 sportback. masz też nierówno przy światłach. jak narazie to to mi się w oczy rzuciło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 28 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2008 dzieks. wlasnie robie z tego tuta. tylko mam inny model samochodu i sie troche rozni. teraz aktualnie juz bez tutka robie . postaram sie poprawic bledy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k_gabra Napisano 28 Kwiecień 2008 Share Napisano 28 Kwiecień 2008 wlasnie do tego sportsback nie mam rozdzialu nr 16 - co tam jest ? moje pierwsze auto tez z tego tutka bylo :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 28 Kwiecień 2008 Share Napisano 28 Kwiecień 2008 heaven kończ z tutkiem. bo możesz się paru rzeczy nauczyć ;) w 16 to chyba były światła albo opony i felgi. ale nie pamiętam już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 30 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2008 maly upek. chyba juz jest lepiej na masce. poprzesuwalem co nieco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k_gabra Napisano 30 Kwiecień 2008 Share Napisano 30 Kwiecień 2008 daj rzut z boku... szyba przednia wydaje sie jak by troche byla pogieta wogole jezeli robisz z tego tutka to troche dziwnie wyglada u ciebie ta siatka, u mnie byla tak... moim zdaniem zbyt gesto przy nadkolu... no i taka propozycja ode mnie, pomysl nad tym: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 30 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2008 k_gabra, dzieki za pomoc i komenta :) poprawilem co nieco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k_gabra Napisano 30 Kwiecień 2008 Share Napisano 30 Kwiecień 2008 jakas ta siatka i tak smiesznie krzywa :-) staraj sie ciac tam gdzie mozesz conectem wtedy rowniejsze linie wychodza, no i tez staraj sie od poczatku juz w miare rowno ukladac te vertexy, bo pozniej bedziesz musial to poprawiac, a to jak bys prawie od nowa robil auto... a i zaokraglij tzn. wyciagnij ten sam srodek z zderzaka z przodu, bo n chyba nie jest taki prosty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 1 Maj 2008 Autor Share Napisano 1 Maj 2008 troche posiedzialem, sugerowalem sie tutkiem i robilem. ps. denerwuje mnie te zaznazcenie modelu. mozna je jakos wylaczyc ? jakby byl model w pudelko opakowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k_gabra Napisano 1 Maj 2008 Share Napisano 1 Maj 2008 no i jest fajnie... ale przeciagnij ta zewnetrzna linie przedniej szyby troche bardziej do lusterka - tak zeby szyba byla z 2ch rownych segmentow - do tego na masce bedziesz musial przesunac jezeli tamto zrobisz, szyby boczne chyba nie sa wypukle, no i przeciagnij bardziej te 2 linie co ida przez dach i na drzwi nachodza jakos bardziej na srodek... w czym renderujesz? pomozesz mi 'pokolorowac' moje auto :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 1 Maj 2008 Autor Share Napisano 1 Maj 2008 dzieks za rady. postaram sie zrobic to ale chyba nie dzis juz xD. oczy mi siadaja :P ja w vrayu renderuje. troszke sie bawilem ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k_gabra Napisano 1 Maj 2008 Share Napisano 1 Maj 2008 rejestracje itp zostawiaj na koniec jak bedziesz mial juz pociete na czesci auto, bo gdy masz zrobione np. rejestracje i pozniej bedziesz chcial pociac cos, to mozesz mice ciut problem - bynajmniej ja tak podchodze do tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xaoo Napisano 3 Maj 2008 Share Napisano 3 Maj 2008 Witam, Przyznam,ze az milo popatrzec. Jak narazie bardzo ladnie wychodzi. Trzymaj tak dalej a modelik bedzie elegancki :) Zgodze sie rowniez z k_gabra, ze datale powinienes zostawic na sam koniec jak juz caly model bedzie wykonczony. W przeciwnym razie mozesz napotkac kilka niespodzianek. No coz pozostaje mi zyczyc powodzenia i wytrwalosci w pracach. Oczywiscie bede sie przygladal. Pozdrawiam, xaoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthicus Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 Aby wyłączyć to pudełkowe zaznaczenie trzeba odznaczyć opcję "Use Selection Brackets" w menu okienka widoku, w którym pracujesz (Configure...). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xaoo Napisano 6 Lipiec 2008 Share Napisano 6 Lipiec 2008 Witam, Jak cos to mozna tez J na klawiaturze nacisnac i tez zniknie :D Pozdrawiam i czekam na up-y, xaoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 6 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2008 dzieki za pomoc w wylaczeniu tego obramowania :) wlasnie niewedzialem gdzie tego szukac :) upy beda ale dopiero jak skoncze zaczety projekt jeden. napewno skoncze samochod jesli wystarczy mi sil na niego :) musze przeciez w koncu jakis samochod zrobic xD pzdr, heaven Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi