masterloko Napisano 1 Maj 2008 Share Napisano 1 Maj 2008 http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=b825a3c67947e92d Renderuje w Vray'u 1.5 RC3. No i jak widzicie jest problem. Render wychodzi masakrycznie blado, wszystko jest monotonne, zlewa sie, jednolite. Kazdy model ma ten sam ma material bialy standard (z VrayMtl jest to samo). No i nie wiem o co tu chodzi. nie ma zadnych przepalen, nic co by wskazywalo na to ze jest ok ale trzeba nad tym popracowac. Mam 4 okna (jedno zasloniete kolumna) I w nich wszystkich jest jeden Vraylight (plane). do tego target direct. Ustawienia : - GI Prim Bounces - Irradiance Map Sec Bounces - Quasi Monte Carlo Very low (na low jest to samo) - AA Camtull-Rom Adaptive QMC Dodam ze przy odpalaniu Maxa mam dwa errory vrayowe: vrender90.dlr - failed to initialize Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 1 Maj 2008 Share Napisano 1 Maj 2008 wina v-raya. przeinstaluj plugin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 1 Maj 2008 Share Napisano 1 Maj 2008 ....wszystko jest monotonne, zlewa sie, jednolite. ... o lol :D to mi wygląda jednak na brak GI, jezeli nie przeinstaluj jednak vryja :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masterloko Napisano 1 Maj 2008 Autor Share Napisano 1 Maj 2008 GI jest (opisalem nawet ustawienia :D), vraya przeinstalowalem, errory sa, render sie nei zmienia. lipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi