Napisano 4 Maj 200816 l hejka, dostalem sprzet od kumpla do sformatowania: Intel Core 2 Duo T7250, 2 GHz, pamiec 2 GB/ DDR2 SDRAM, grafika NVIDIA GeForce 8400M GT GPU, i Windows Vista Home Premium i teraz pytanko: jakiego windowsa lepiej instalnac? XP czy Vista. Jemu to bez roznicy, a nie wiem w sumie czy bez problemu bede mogl tam XP dac? Nigdy Visty nie instalowalem i nie wiem czy bedzie tam prosto z konfiguracja itp.? z gory dzieki za wszelkie uwagi!
Napisano 4 Maj 200816 l przy tych 2gb lepiej bedzie chodzil xp w sumie , raczej nie powinno byc problemu z instalacja
Napisano 4 Maj 200816 l Instalowałem XPeki na podobnym sprzęcie i bardzo dobrze działały. Na pewno lepiej niż Vista.
Napisano 4 Maj 200816 l Mozesz rzucic okiem na strone producenta. Jesli sa stery do lapka pod XP, to instaluj XP. A instalacji Visty sie nie boj, jest jeszcze bardziej "idiot friendly" niz XP... tylko po co meczyc biedaka Vista? :)
Napisano 5 Maj 200816 l Autor no i jest maly problem bo znajduje tylko stery pod Viste :/. Dokladny model lapa to VGN-FZ21M Sony VAIO. Moze ktos pomoze znalezc albo ma wiec bede wdzieczny ogromnie! :)
Napisano 10 Maj 200816 l Jeśli jemu wszystko jedno - zainstaluj Vistę. Home premium nie ma mozliwości downgrade więc trzeba by dokupić licencję XP. Nie instaluj mu pirata - to niecny proceder ;)
Napisano 10 Maj 200816 l Autor oki, chodzi glownie o to ze przeszkadza mu masa okienek z autostartu - ze musi prawie 10 minut czekac zanim sie za cokolwiek zabierze; no dobra - to jade z Vista ;] dzieki i pzdr!