Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

hejka, dostalem sprzet od kumpla do sformatowania:

Intel Core 2 Duo T7250, 2 GHz, pamiec 2 GB/ DDR2 SDRAM, grafika NVIDIA GeForce 8400M GT GPU, i Windows Vista Home Premium

i teraz pytanko: jakiego windowsa lepiej instalnac? XP czy Vista. Jemu to bez roznicy, a nie wiem w sumie czy bez problemu bede mogl tam XP dac? Nigdy Visty nie instalowalem i nie wiem czy bedzie tam prosto z konfiguracja itp.?

z gory dzieki za wszelkie uwagi!

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

przy tych 2gb lepiej bedzie chodzil xp w sumie , raczej nie powinno byc problemu z instalacja

Napisano

Instalowałem XPeki na podobnym sprzęcie i bardzo dobrze działały. Na pewno lepiej niż Vista.

Napisano

Mozesz rzucic okiem na strone producenta. Jesli sa stery do lapka pod XP, to instaluj XP. A instalacji Visty sie nie boj, jest jeszcze bardziej "idiot friendly" niz XP... tylko po co meczyc biedaka Vista? :)

Napisano
  • Autor

no i jest maly problem bo znajduje tylko stery pod Viste :/. Dokladny model lapa to VGN-FZ21M Sony VAIO. Moze ktos pomoze znalezc albo ma wiec bede wdzieczny ogromnie! :)

Napisano

Jeśli jemu wszystko jedno - zainstaluj Vistę. Home premium nie ma mozliwości downgrade więc trzeba by dokupić licencję XP. Nie instaluj mu pirata - to niecny proceder ;)

Napisano
  • Autor

oki, chodzi glownie o to ze przeszkadza mu masa okienek z autostartu - ze musi prawie 10 minut czekac zanim sie za cokolwiek zabierze;

no dobra - to jade z Vista ;]

dzieki i pzdr!