Napisano 29 Styczeń 200421 l Siemanko. Zastanawiałem się ostatnio czy istnieje jakiś skrypt dzięki któremu możliwy jest rendering bez włączonego maksa. Dzięki temu możliwe byłoby oszczędzić troche procesora i ramu, wtedy sam proces renderingu trwałby krócej. Jeżeli zna ktoś taki skrypt lub plugin to proszę, aby napisał skąd go można ściągnąć-jeżeli jest darmowy.
Napisano 29 Styczeń 200421 l No wsumie to jest taka mozliwosc ale troszke droga wystarczy miec mental ray-a w wersji STANDALONE i moze ci sie uda. Ale to nie takie proste programowanie mentala z lini komend. :) Wystarczy wyexportowac do .mi2 pare linijek no moze nie pare i moze ruszy. A jak chcesz to napiszesz sobie nawet prosta scenke w notatniku i maxa ani nic innego nie trzeba wystarcza checi. Milej zabawy. ps. 1.BEZ DOBREJ KSIĄŻKI ANI RUSZ.dwa tomy po ok.1000 stron 2.Prawie wszystkie systemy operacyjne obsluguje wiec z tym niema zadnych problemów.
Napisano 31 Styczeń 200421 l Autor Cze, dzięki za wszystkie odpowiedzi. 1. Mam winxp [killer] 2. Jak napisać scenke w notatniku?? Za pomocą zer i jedynek??
Napisano 31 Styczeń 200421 l Do maxa jest renderer autorstwa Blur Studio odpalany z wiersza poleceń, ale działa chyba tylko z wersją 3. Można go znaleźć (nazwa MaxRender) wsród innych ich pluginów i skrypów: http://www.blur.com/Tech/blurbeta_plugin_old
Napisano 1 Luty 200421 l jest/ byl?? skrypt odpalajacy sam render. ale to jest rownoznaczne z odpaleniem maxa sprawdzalem to kiedys na jedno wychodzi.
Napisano 7 Marzec 200421 l Autor Thx, za odpowiedzi. Narazie przyspieszam rendering wyłączając z WinXP wszystkie niepotrzebne programy, przyspiesza o jakieś 15%.