Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Siemanko. Zastanawiałem się ostatnio czy istnieje jakiś skrypt dzięki któremu możliwy jest rendering bez włączonego maksa. Dzięki temu możliwe byłoby oszczędzić troche procesora i ramu, wtedy sam proces renderingu trwałby krócej. Jeżeli zna ktoś taki skrypt lub plugin to proszę, aby napisał skąd go można ściągnąć-jeżeli jest darmowy.

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No wsumie to jest taka mozliwosc ale troszke droga wystarczy miec mental ray-a w wersji STANDALONE i moze ci sie uda.

Ale to nie takie proste programowanie mentala z lini komend. :) Wystarczy wyexportowac do .mi2 pare linijek no moze nie pare i moze ruszy.

A jak chcesz to napiszesz sobie nawet prosta scenke w notatniku i maxa ani nic innego nie trzeba wystarcza checi.

Milej zabawy.

ps.

1.BEZ DOBREJ KSIĄŻKI ANI RUSZ.dwa tomy po ok.1000 stron

2.Prawie wszystkie systemy operacyjne obsluguje wiec z tym niema zadnych problemów.

Napisano
  • Autor

Cze, dzięki za wszystkie odpowiedzi.

1. Mam winxp [killer]

2. Jak napisać scenke w notatniku?? Za pomocą zer i jedynek??

Napisano

jest/ byl?? skrypt odpalajacy sam render. ale to jest rownoznaczne z odpaleniem maxa sprawdzalem to kiedys na jedno wychodzi.

Napisano
  • Autor

Thx, za odpowiedzi. Narazie przyspieszam rendering wyłączając z WinXP wszystkie niepotrzebne programy, przyspiesza o jakieś 15%.