Frankot Napisano 29 Styczeń 2004 Napisano 29 Styczeń 2004 Siemanko. Zastanawiałem się ostatnio czy istnieje jakiś skrypt dzięki któremu możliwy jest rendering bez włączonego maksa. Dzięki temu możliwe byłoby oszczędzić troche procesora i ramu, wtedy sam proces renderingu trwałby krócej. Jeżeli zna ktoś taki skrypt lub plugin to proszę, aby napisał skąd go można ściągnąć-jeżeli jest darmowy.
cochise Napisano 29 Styczeń 2004 Napisano 29 Styczeń 2004 Ale skrypt ten lub plugin mialby byc uruchomiony pod jakim systemem?
Bzyku Napisano 29 Styczeń 2004 Napisano 29 Styczeń 2004 No wsumie to jest taka mozliwosc ale troszke droga wystarczy miec mental ray-a w wersji STANDALONE i moze ci sie uda. Ale to nie takie proste programowanie mentala z lini komend. :) Wystarczy wyexportowac do .mi2 pare linijek no moze nie pare i moze ruszy. A jak chcesz to napiszesz sobie nawet prosta scenke w notatniku i maxa ani nic innego nie trzeba wystarcza checi. Milej zabawy. ps. 1.BEZ DOBREJ KSIĄŻKI ANI RUSZ.dwa tomy po ok.1000 stron 2.Prawie wszystkie systemy operacyjne obsluguje wiec z tym niema zadnych problemów.
Frankot Napisano 31 Styczeń 2004 Autor Napisano 31 Styczeń 2004 Cze, dzięki za wszystkie odpowiedzi. 1. Mam winxp [killer] 2. Jak napisać scenke w notatniku?? Za pomocą zer i jedynek??
Max Schreck Napisano 31 Styczeń 2004 Napisano 31 Styczeń 2004 Do maxa jest renderer autorstwa Blur Studio odpalany z wiersza poleceń, ale działa chyba tylko z wersją 3. Można go znaleźć (nazwa MaxRender) wsród innych ich pluginów i skrypów: http://www.blur.com/Tech/blurbeta_plugin_old
saygon Napisano 1 Luty 2004 Napisano 1 Luty 2004 jest/ byl?? skrypt odpalajacy sam render. ale to jest rownoznaczne z odpaleniem maxa sprawdzalem to kiedys na jedno wychodzi.
Frankot Napisano 7 Marzec 2004 Autor Napisano 7 Marzec 2004 Thx, za odpowiedzi. Narazie przyspieszam rendering wyłączając z WinXP wszystkie niepotrzebne programy, przyspiesza o jakieś 15%.
Rekomendowane odpowiedzi