FlooX Posted May 6, 2008 Share Posted May 6, 2008 Witam, po zakupie notebooka z zainstalowaną Vistą system pomocy działał Pare dniu później zrobiłem reinstalacje systemu i instalacje wszystkich potrzebnych programów np Photoshop, flash, dreamweaver, foobar, opera itd itp i od tego czasu nie działa mi system pomocy w Viscie, gdy chce z niej skorzystać wyskakuje mi taki komunikat: co mam zrobić ? prosze o pomoc Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
M_L Posted May 7, 2008 Share Posted May 7, 2008 Wydaje mi się że nie zarejestrowałeś Visty i na tym polega problem ale nie jestem do końca pewien. 32 czy 64 Bit-owy system i jaka wersja ? Basic, Home czy ultimate ? może przywracanie systemu ? Przerabiałem już chyba wszystkie Visty poza Ultimate i dochodzę do wnioski że stałe problemy z RUNDLL32 jest nieunikniony co oznacza że viśta wio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlooX Posted May 7, 2008 Author Share Posted May 7, 2008 Myśle, że rejestracja systemu nie ma nic do rzeczy. Nawet zarejestrwałem przed chwilą swoją kopie i pomoc jak nie działała tak nie działa nadal. Mam Viste Home Premium 32bit Tak jak mówie, zaraz po zakupie notebooka gdzie był zainstalowany fabrycznie windows to wszystko działało Zrobiłem reinstalacje i po paru dniach użytkowania gdy chciałem skorzystać z pomocy wyskoczył mi błąd :| Na jednym z forum przeczytałem, że to wina Dreamweavera, bo pozamieniał on coś tam z typami plików xml. I wystarczy przywrócić poprzedni stan, ale jak to zrobić to nie mam pojęcia, bo nawet nie wiem co tam trzeba poustawiać. A przywracanie systemu raczej nie wchodzi w gre bo korzystam już z lapa dobrych pare miesięcy, więc nie chce tracić danych i ustawień. Dopiero teraz postanowiłem coś z tym zrobić bo zirytowałem sie:P Googlowałem troche i tylko jeden wątek znalazłem na forum, włąsnie z tym dreamweaverem. Teraz po rejestracji Visty pobuszuje na tych forach microsoftowych, moze coś znajde. Jakieś pomysły ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
M_L Posted May 10, 2008 Share Posted May 10, 2008 Trudno ... jak coś znajdę to dam znać ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkeruj Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 No cóż M_L Mi szukanie zajęło około 10 minut. Oto link http://www.vistax64.com/tutorials/87497-help-support-vista.html Pomoże ci plik Fix Help.reg Pomokem?? PZDR mkeruj 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlooX Posted May 12, 2008 Author Share Posted May 12, 2008 mkeruj masz szybszą wyszukiwarke :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkeruj Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 Mam viste............... i to w dodatku x64......... PZDR mkeruj Link to comment Share on other sites More sharing options...
M_L Posted May 14, 2008 Share Posted May 14, 2008 Dobra rzecz ;) Powiem znajomym z tym problemem jak go unieszkodliwić. Dzięki i pozdro ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts