FlooX Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 Witam, po zakupie notebooka z zainstalowaną Vistą system pomocy działał Pare dniu później zrobiłem reinstalacje systemu i instalacje wszystkich potrzebnych programów np Photoshop, flash, dreamweaver, foobar, opera itd itp i od tego czasu nie działa mi system pomocy w Viscie, gdy chce z niej skorzystać wyskakuje mi taki komunikat: co mam zrobić ? prosze o pomoc Pozdrawiam
M_L Napisano 7 Maj 2008 Napisano 7 Maj 2008 Wydaje mi się że nie zarejestrowałeś Visty i na tym polega problem ale nie jestem do końca pewien. 32 czy 64 Bit-owy system i jaka wersja ? Basic, Home czy ultimate ? może przywracanie systemu ? Przerabiałem już chyba wszystkie Visty poza Ultimate i dochodzę do wnioski że stałe problemy z RUNDLL32 jest nieunikniony co oznacza że viśta wio.
FlooX Napisano 7 Maj 2008 Autor Napisano 7 Maj 2008 Myśle, że rejestracja systemu nie ma nic do rzeczy. Nawet zarejestrwałem przed chwilą swoją kopie i pomoc jak nie działała tak nie działa nadal. Mam Viste Home Premium 32bit Tak jak mówie, zaraz po zakupie notebooka gdzie był zainstalowany fabrycznie windows to wszystko działało Zrobiłem reinstalacje i po paru dniach użytkowania gdy chciałem skorzystać z pomocy wyskoczył mi błąd :| Na jednym z forum przeczytałem, że to wina Dreamweavera, bo pozamieniał on coś tam z typami plików xml. I wystarczy przywrócić poprzedni stan, ale jak to zrobić to nie mam pojęcia, bo nawet nie wiem co tam trzeba poustawiać. A przywracanie systemu raczej nie wchodzi w gre bo korzystam już z lapa dobrych pare miesięcy, więc nie chce tracić danych i ustawień. Dopiero teraz postanowiłem coś z tym zrobić bo zirytowałem sie:P Googlowałem troche i tylko jeden wątek znalazłem na forum, włąsnie z tym dreamweaverem. Teraz po rejestracji Visty pobuszuje na tych forach microsoftowych, moze coś znajde. Jakieś pomysły ? Pozdrawiam
mkeruj Napisano 12 Maj 2008 Napisano 12 Maj 2008 No cóż M_L Mi szukanie zajęło około 10 minut. Oto link http://www.vistax64.com/tutorials/87497-help-support-vista.html Pomoże ci plik Fix Help.reg Pomokem?? PZDR mkeruj 1
mkeruj Napisano 12 Maj 2008 Napisano 12 Maj 2008 Mam viste............... i to w dodatku x64......... PZDR mkeruj
M_L Napisano 14 Maj 2008 Napisano 14 Maj 2008 Dobra rzecz ;) Powiem znajomym z tym problemem jak go unieszkodliwić. Dzięki i pozdro ;)
Rekomendowane odpowiedzi