Napisano 7 Maj 200816 l Witam, mam taki problem z reactorem: wszystko jest ustawione tak jak powinno - płachta materiału podczepiona pod boxa wisi sobie, działa poprawnie symulacja materiału, ale do czasu. w płachtę uderza jedna kula i wszystko jest ok, ale gdy w tą już uderzoną płachtę uderza następny obiekt to cała płachta rozpada się, wybucha, znika i inne cuda się dzieją :/ tak jakby możliwe było symulowanie uderzenia ale tylko przez jeden obiekt :/ kolega coś mi tam napomknął że trzeba włączyć kolizję dla wielu obiektów, ale nie wiem gdzie to by mogło być, przeszukałem też google ("multiobjects collisions") i nic nie znalazłem :/ jakby ktoś wiedział jak sprawić żeby płachta reagowała poprawnie na więcej niż jeden obiekt to proszę o pomoc :)
Napisano 8 Maj 200816 l przelatujący obiekt to rigid body, wszystkie takie obiekty muszą być dodane do helpers-a rigid body który znajduje się gdzieś w scenie
Napisano 10 Maj 200816 l Takie motywy to standard niestety... Zmień penetrację kolizji, albo zrób gęstszą siatkę. Musisz bawić się parametrami aż do skutku.