futura Napisano 7 Maj 2008 Napisano 7 Maj 2008 Witam, mam taki problem z reactorem: wszystko jest ustawione tak jak powinno - płachta materiału podczepiona pod boxa wisi sobie, działa poprawnie symulacja materiału, ale do czasu. w płachtę uderza jedna kula i wszystko jest ok, ale gdy w tą już uderzoną płachtę uderza następny obiekt to cała płachta rozpada się, wybucha, znika i inne cuda się dzieją :/ tak jakby możliwe było symulowanie uderzenia ale tylko przez jeden obiekt :/ kolega coś mi tam napomknął że trzeba włączyć kolizję dla wielu obiektów, ale nie wiem gdzie to by mogło być, przeszukałem też google ("multiobjects collisions") i nic nie znalazłem :/ jakby ktoś wiedział jak sprawić żeby płachta reagowała poprawnie na więcej niż jeden obiekt to proszę o pomoc :)
DaveBorck Napisano 8 Maj 2008 Napisano 8 Maj 2008 przelatujący obiekt to rigid body, wszystkie takie obiekty muszą być dodane do helpers-a rigid body który znajduje się gdzieś w scenie
Grave Napisano 10 Maj 2008 Napisano 10 Maj 2008 Takie motywy to standard niestety... Zmień penetrację kolizji, albo zrób gęstszą siatkę. Musisz bawić się parametrami aż do skutku.
Rekomendowane odpowiedzi