Winkiel Napisano 16 Maj 2008 Napisano 16 Maj 2008 (edytowane) Witam, Proszę was o pomoc. Jestem w trakcie projektu sypialni. Stworzyłem taką scenę. Następnie dograłem sobie model Erco Ze strony Erco 3D Studio VIZ 3 wyrenderowałem i efekt jest taki A to są ustawienia renderu Nie mam pojęcia, co się dzieje. Lightcache liczy się normalnie i cała reszta też. Ale render wychodzi jakby przez filtr. V-ray komunikował mi o tym, że są jakieś mapy nie takie, ale po usunięciu map z wgranego modelu już nie ma warningów. Może spotkaliście się już z problemem? Dodam jeszcze, że dograł źródło światła, które wyciołem. Kamerę zmieniałem ze standardowej na V-rayowską i efekt jest ten sam. Edytowane 16 Maj 2008 przez Winkiel
trosiek Napisano 16 Maj 2008 Napisano 16 Maj 2008 a zmiana ustawień physical cam: migawki i paru innych rzeczy typu iso, przesłona nic nie daja?
Kimmi Napisano 17 Maj 2008 Napisano 17 Maj 2008 Mi też się wydaje, że zmiana ustawień kamery powinna starczyć.
Winkiel Napisano 18 Maj 2008 Autor Napisano 18 Maj 2008 Nic z tego. Kombinowałem z kamerami i nic. Chyba wkleję całą scenę do nowego projektu.
Winkiel Napisano 18 Maj 2008 Autor Napisano 18 Maj 2008 No tak. Wkleiłem ustawiłem V-raya na nowo i wszystko jest ok.
Rekomendowane odpowiedzi