Huter Napisano 18 Maj 2008 Share Napisano 18 Maj 2008 Witam... Przykład taki... mam Super Spray i "strzelam" z niego cząsteczkami ... czy można (a jak tak, to jak) powoli zatrzymać ruch cząsteczek aż całkowicie się zatrzymają ... mam do zrobienia animacje gdzie leci masę obiektów (sprehe) i w pewnym momencie dzieje się coś jak w Matrixie ... a kamera leci między cząsteczkami (to nie musi być super spray) Ktoś coś doradzi? Pozdrawiam Huter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 18 Maj 2008 Share Napisano 18 Maj 2008 poradzi...mozesz zawsze ZANIMOWAĆ PARAMETR.....ale najlepiej w sofcie do kompozycji zadziałać. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SYmek Napisano 18 Maj 2008 Share Napisano 18 Maj 2008 poradzi...mozesz zawsze ZANIMOWAĆ PARAMETR.....ale najlepiej w sofcie do kompozycji zadziałać. Pozdro Nie wydaje mi sie, zeby w kompozycji dalo sie to zrobic przyzwoicie. Jak chcesz aniomowac kamere w kompozycji!? Co do 3d: zwalnienie czasteczek w symulacji najpewniej zmieni ich fizyke, dlatego lepiej byloby zapisac najpierw na dysku sumulacje, a potem wczytaj czasteczki jako gemeorie i bawic sie w retimowanie tej sekwencji. Dzieki temu masz pelna kontrole i realtime feedback. Jak to zrobic w Maxie niestety nie wiem. Ktos wie na pewno ;) pozdr., skk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 18 Maj 2008 Share Napisano 18 Maj 2008 Podepnij Space Warp o nazwie Drag do emitera cząsteczek i ustaw jego parametry odpowiednio. Nie ma ich bardzo dużo więc szybko rozeznasz się co robi co. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 18 Maj 2008 Autor Share Napisano 18 Maj 2008 Podepnij Space Warp o nazwie Drag do emitera cząsteczek i ustaw jego parametry odpowiednio. Nie ma ich bardzo dużo więc szybko rozeznasz się co robi co. Łiiiii... świetne ... DZIĘKI LERU :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 18 Maj 2008 Share Napisano 18 Maj 2008 możesz sobie ściągnąć particle flow freebes- tam masz kilka dodatkowych operatorów PF między innymi stop gradually 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palmer Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 leru zostal oficjalnie moim guru czasteczkowym pozatym ma ikonke "matrixowa" wiec zna sie na zakrzywianiu przestrzeni, spowalnianiu ruchu czasteczek itp ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 20 Maj 2008 Autor Share Napisano 20 Maj 2008 możesz sobie ściągnąć particle flow freebes- tam masz kilka dodatkowych operatorów PF między innymi stop gradually Obadam... dzięki :) A tak przy okazji ... sprawa do Leru ... swojego czasu pamiętam, że Twoarzyłeś videotutoriale o cząsteczkach ... są one gdzieś jeszcze dostępne? Były takie superowe, że chciałbym je zobaczyć jeszcze raz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 21 Maj 2008 Share Napisano 21 Maj 2008 Powinny być na turbosquidzie (za darmo oczywiście) nazwa: particle flow freebies Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 21 Maj 2008 Autor Share Napisano 21 Maj 2008 Powinny być na turbosquidzie (za darmo oczywiście) nazwa: particle flow freebies Spoko spoko ... google znajdzie wszystko ... :) ... już wczoraj zassałem ale nie miałem jeszcze czasu się pobawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi