Skocz do zawartości

Stopowanie cząsteczek

Huter

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...

Przykład taki... mam Super Spray i "strzelam" z niego cząsteczkami ... czy można (a jak tak, to jak) powoli zatrzymać ruch cząsteczek aż całkowicie się zatrzymają ... mam do zrobienia animacje gdzie leci masę obiektów (sprehe) i w pewnym momencie dzieje się coś jak w Matrixie ... a kamera leci między cząsteczkami (to nie musi być super spray)

Ktoś coś doradzi?

Pozdrawiam

Huter

• Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

poradzi...mozesz zawsze ZANIMOWAĆ PARAMETR.....ale najlepiej w sofcie do kompozycji zadziałać. Pozdro

Nie wydaje mi sie, zeby w kompozycji dalo sie to zrobic przyzwoicie. Jak chcesz aniomowac kamere w kompozycji!?

Co do 3d: zwalnienie czasteczek w symulacji najpewniej zmieni ich fizyke, dlatego lepiej byloby zapisac najpierw na dysku sumulacje, a potem wczytaj czasteczki jako gemeorie i bawic sie w retimowanie tej sekwencji. Dzieki temu masz pelna kontrole i realtime feedback.

Jak to zrobic w Maxie niestety nie wiem. Ktos wie na pewno ;)

pozdr.,

skk.

Podepnij Space Warp o nazwie Drag do emitera cząsteczek i ustaw jego parametry odpowiednio. Nie ma ich bardzo dużo więc szybko rozeznasz się co robi co.

Łiiiii... świetne ... DZIĘKI LERU :)

możesz sobie ściągnąć particle flow freebes- tam masz kilka dodatkowych operatorów PF między innymi stop gradually

Obadam... dzięki :)

A tak przy okazji ... sprawa do Leru ... swojego czasu pamiętam, że Twoarzyłeś videotutoriale o cząsteczkach ... są one gdzieś jeszcze dostępne? Były takie superowe, że chciałbym je zobaczyć jeszcze raz :P

Powinny być na turbosquidzie (za darmo oczywiście) nazwa: particle flow freebies

Spoko spoko ... google znajdzie wszystko ... :) ... już wczoraj zassałem ale nie miałem jeszcze czasu się pobawić