Napisano 22 Maj 200816 l Kiedyś przez moment widziałem gdzieś skrypt robiący splajny o kształtach brył, robił też może inne rzeczy ale na tej funkcji mi bardzo zależy- jeśliby ktoś mógł mi pomóc w znalezieniu go będę bardzo wdzięczny. Mam Ósemkę. Dzięki T.
Napisano 23 Maj 200816 l Skrytpu nie znam. Ale w editable poly jak zaznaczysz edge to masz opcje "Create Spiline from Section". Chyba ze chcesz robic to masowo, to rzeczywiscie ci sie skrypt przyda :)
Napisano 23 Maj 200816 l Autor Jaka szkoda, że nie Dziewiątkę, zrobiłbyś to bez skryptu ;) Nie mam kasy póki co na kolejne numerki;D EDIT: nie chodzi o ekstrakcję splajna z siatki tylko o nieco bardziej "artystyczny" efekt- zagmatwane jak nici splajny. Edytowane 23 Maj 200816 l przez Tomek Kosiorek
Napisano 3 Czerwiec 200816 l pewnie mowisz o tym skrypcie : http://www.cgarena.com/freestuff/tutorials/max/pflow_splines/index.html SYmek: a moglbys powiedziec jak to zrobic w 9 bez maxscriptu? pozdr
Napisano 3 Czerwiec 200816 l Autor SYmek się chyba naśmiewa z nas maxowców;) Dzięki to ten skrypt. SYmek: Houdini jest sławny, dobry, szybki, profesionalny, skalowalny, programowalny i mało przyjazny, mało zrozumiały, trudno przyswajalny dla kogoś kto go nie kocha tak zawzięcie jak Ty;) i parę innych osób.