Tomek Kosiorek Napisano 22 Maj 2008 Napisano 22 Maj 2008 Kiedyś przez moment widziałem gdzieś skrypt robiący splajny o kształtach brył, robił też może inne rzeczy ale na tej funkcji mi bardzo zależy- jeśliby ktoś mógł mi pomóc w znalezieniu go będę bardzo wdzięczny. Mam Ósemkę. Dzięki T.
mirach Napisano 23 Maj 2008 Napisano 23 Maj 2008 Skrytpu nie znam. Ale w editable poly jak zaznaczysz edge to masz opcje "Create Spiline from Section". Chyba ze chcesz robic to masowo, to rzeczywiscie ci sie skrypt przyda :)
SYmek Napisano 23 Maj 2008 Napisano 23 Maj 2008 Mam Ósemkę. Jaka szkoda, że nie Dziewiątkę, zrobiłbyś to bez skryptu ;)
Tomek Kosiorek Napisano 23 Maj 2008 Autor Napisano 23 Maj 2008 (edytowane) Jaka szkoda, że nie Dziewiątkę, zrobiłbyś to bez skryptu ;) Nie mam kasy póki co na kolejne numerki;D EDIT: nie chodzi o ekstrakcję splajna z siatki tylko o nieco bardziej "artystyczny" efekt- zagmatwane jak nici splajny. Edytowane 23 Maj 2008 przez Tomek Kosiorek
Tas Napisano 3 Czerwiec 2008 Napisano 3 Czerwiec 2008 pewnie mowisz o tym skrypcie : http://www.cgarena.com/freestuff/tutorials/max/pflow_splines/index.html SYmek: a moglbys powiedziec jak to zrobic w 9 bez maxscriptu? pozdr
Tomek Kosiorek Napisano 3 Czerwiec 2008 Autor Napisano 3 Czerwiec 2008 SYmek się chyba naśmiewa z nas maxowców;) Dzięki to ten skrypt. SYmek: Houdini jest sławny, dobry, szybki, profesionalny, skalowalny, programowalny i mało przyjazny, mało zrozumiały, trudno przyswajalny dla kogoś kto go nie kocha tak zawzięcie jak Ty;) i parę innych osób.
Rekomendowane odpowiedzi