Napisano 30 Maj 200816 l witam prosze o kilka wskazowek jak "dopiescic" plytki tak aby wygladaly profesionalnie. Nie jestem zadowolony z wygladu sciany na ktorej sa ulozone. Sczegolnie razi mnie w oczy "powtarzalnosc" poszczegolnych kafli ... tekstura plytek sciagnieta z darmowej strony www sam stworzylem mape diffuse + bump (tzn. ulozylem 4 plytki obok siebie w odstepie tak aby stworzyla sie fuga) co radzicie ?? zalaczone obrazki: 1.diffuse map 2.bump map 3.render 4.ustawienia vray materialu zrobilem zoom wydaje sie ze duza plytka jest jak gdyby podzielona jeszcze na 4 czesci ??? i straszne sa fugi ...bleeeee Edytowane 30 Maj 200816 l przez palmer
Napisano 30 Maj 200816 l no ta płytka jest podzielona na 4 części:P musisz w photoshopie czy co tam masz zrobić tak żeby nie widać było łączeń miałem do tego tutorial ale gdzieś mi zginął poszukaj w google creating seamless textures i powinno znaleźć
Napisano 30 Maj 200816 l w filters jest filtr offset i tam latwo dojrzec czy bedzie seamless tudziez nie seamless texturka pzdrw
Napisano 30 Maj 200816 l dodaj fugę na około obrazka, albo weź zrób ten offset i heal brushem napraw łączenia
Napisano 30 Maj 200816 l Autor ok dolozylem wiecej plytek tak aby uzyskac mniejsza powtarzalnosc "zakleilem" spoiny w photoshopie ......wyglada lepiej jeszcze tylko popracuje nad reflection/reflaction i bump ....i chyba bedzie dobrze