pecet Napisano 31 Maj 2008 Napisano 31 Maj 2008 (edytowane) Ładna pogoda skutecznie odciąga mnie od komputera więc odkurzyłem aparat i w droge ;) Większość fotek z imprezy na lotnisku w Janowie z okazji niewiem jakiej i z okazji XIII Mazowieckiego Rajdu Weteranów Szos ''Magnet 2008''. Nie śmiejcie się bo to początki. Oczywiście krytyka mile widziana. Wszystkie po obróbce, levels, blending, rzadko wystemplowanie. 1. Weteran 2. ... 3. ... 4 ... 5. ... 6 ... 7... 8 ... 9 Fallen art ;) 10. Rozjade dziada 11. Easy rider 12 ... 13 ... 14 ... 15. Bonus :p Teraz pare starszych. 16. ... 17 wazka 18 potwór z bagien ;) I jeszcze sesja z osobistą modelką w lesie 19. 21. Ajj zapomniałem że rozdzielczośc 1024*768 powoli odchodzi do lamusa, następne będą większe, o ile w ogóle będą:) Edytowane 1 Czerwiec 2008 przez pecet
colgatte Napisano 1 Czerwiec 2008 Napisano 1 Czerwiec 2008 (edytowane) Cześć, cieszę się, że coś się ruszyło ostatnio w tym dziale. Od razu jednak powiem, że nie przepadam za takim zlotowo-społecznym reportażem, więc może przez to będę niedobra przy komentowaniu. 1 - Nie wiem skąd się wziął czarny prostokąt zasłaniający część reflektora, skoro już edytowałeś zdjęcie w programie graficznym, może warto było pokusić się o wycięcie go? Kolory i ogólnie styl zdjęcia pasują do klimatu, jaki tworzy sam motocykl, ładnie. Natomiast nie rozumiem, 2, 5, 8 i 9(na mocnym zoomie, hm?) Podczas masowych imprez trudno uniknąć wejścia ludzi w kadr, co udowadniasz najbardziej chyba na 13stce, która byłaby fajna, gdyby niezbyt wielkie zamieszanie dookoła. Podoba mi się czternastka, ale za to nogi obcych psują fajność betonowych bloków tle. Dziewczęcy bonus z 15stki ma swoją lepszą wersję w miniaturce, nietypowy kadr, ciekawy atrybut -> domyślamy się. A tak to mamy kawę na ławie i nic szczególnego. 16,17,18 są świetne :)) Portrety 20,21 w okropnej ramce są średnie. W dodatku coś z balansem bieli, no chyba że dziewczyna rzeczywiście miała zielonkawą twarz. ;-) Pozdrawiam P.S. stempel :} Edytowane 1 Czerwiec 2008 przez colgatte
pecet Napisano 1 Czerwiec 2008 Autor Napisano 1 Czerwiec 2008 o dzięki z komenta :) 1. ten prostokąt to jakaś cześć motocykla, po co niewiem, ale ciężko było to wyciąć 2, 5, 8 i 9 też niewiem o co chodzi, poprostu podobały mi się te ujęcia i faktycznie robione czymś ok. 300mm bo nie sposób podejść do skaczącego na trampolinie dziecka;) z ludźmi już tak jest że jest ich wszędzie pełno ;) 14. tu i tak wyrzuciłem ludzi z prawej strony kadru, z lewej słabo mi wychodziło więc zostawiłem 15. bonus to tylko taki banus, dla kolegów z forum :p portrety - będe wiedział jakich ramek nie robić ;) od liści się wszystko zazieleniło, już i tak zdjąłem troche zieleni ale widocznie za mało. stempelka poprawiłem ;)
Rekomendowane odpowiedzi