Damnat1on Napisano 6 Czerwiec 2008 Share Napisano 6 Czerwiec 2008 Witam wsyzstkich! Jestem raczej amatorem jeżeli chodzi o 3ds maxa :P Mam problem , bardzo bym prosił ,żeby ktoś mógł mi go wytłumaczyć jeżeli oczywiście może ;) Otóż robię Model do gry. A konkretnie broń. I jest taki problem... Robię animacje jak postać podnosi broń (widok w grze to FPP). Następnie robię animacje jak postać uderza bronią. i Teraz broń musi wrócić, ale ja chciałbym ,żeby wróciła do takiej samej pozycji jaka była podczas wyciągania bronii, ponieważ w grze broń ta "przeskakuję" i daje to nieładny efekt. Czy da się tak wogóle zrobić? Bardzo dziękuje za odpowiedź. Jeżeli temat w złym dziale to przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 6 Czerwiec 2008 Share Napisano 6 Czerwiec 2008 zaznaczasz pierwszy klucz animacji na timeline i z shiftem przesuwasz go do ostatniej klatki co go skopiuje. salve! Mort Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damnat1on Napisano 6 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2008 Ale nie oto mi chodzi. Ponieważ gdy wyciąga broń to powiedzmy że postać ją widzi nisko. Później animuję broń jak uderza i niewiem jak cofnąć ,żeby wróciło do tej samej pozycji rąk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrupek Napisano 6 Czerwiec 2008 Share Napisano 6 Czerwiec 2008 no najlepiej to na początek postawić klucz w pierwszej i powiedzmy 40 klatce, kiedy broń jest nieruchoma. Później animujesz do 30 klatki, a w 40 broń już wraca na te samą pozycje co była w pierwszej klatce. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damnat1on Napisano 6 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2008 Wielkie dzięki stary :D Masz odemnie + Normalnie bardzo mi pomogłeś :D Dzięki , dzięki ,dzięki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi