niewiesznic Napisano 15 Czerwiec 2008 Napisano 15 Czerwiec 2008 Witam, Oto moja scena 3D przedstawiająca biedronkę na spacerze po kwiatku. Całość wykonana w modo 302. Post i DOF w photoshopie. Chciałem uzyskać lekki efekt fotografii makro. Główne ujęcie: Inne ujęcia kamery: Pozdrawiam, P.G.
keraj37 Napisano 15 Czerwiec 2008 Napisano 15 Czerwiec 2008 bardzo ale to bardzo ladne, widac ze wiesz o co chodzi
carlosss Napisano 15 Czerwiec 2008 Napisano 15 Czerwiec 2008 no więc, scenka średnio mi się podoba, kwiatek chyba leży w piwnicy no nawet zwiędnięty jest więc chyba tak ;) mogłeś zrobić coś na łonie natury jakieś fajne słoneczko fajny żywy kwiatek no i textury też nie powalają jak i oświetlenie pozdrawiam
Ania Napisano 15 Czerwiec 2008 Napisano 15 Czerwiec 2008 Trochę za dużo speculara, i środek kwiatka lepiej by wyglądał z jakimś futrem albo wymodelowanymi małymi cypelkami, teraz jest tylko bump i wygląda nienaturalnie. Biedronka wisi większością nóżek w powietrzu, jak już robisz makro to się postaraj o takie drobiazgi. Biedronka wygląda bardzo ciężka w porównaniu do płatka na którym siedzi, fajnie by było gdyby ten płatek się pod nią uginał. 1
err0r Napisano 16 Czerwiec 2008 Napisano 16 Czerwiec 2008 Podoba mi sie, taki klimat ilustracji przedstawiajacy biedronke. Co do efektu makro, spoko wyszedl 1 plan ale przydal by sie zblurowany 2-gi plan, oraz 3 plan - tlo zupelnie zblurowane. U ciebie zabraklo 2-giego planu, chociaz i tak mi sie podoba pracka. Moze nie realistycznie ale wiadomo o co chodzi :). Gratulacje. Keraj37: bardzo ale to bardzo ladne, widac ze wiesz o co chodzi O DOF-a ? :) Pozdr. E.
Marcin_ps Napisano 16 Czerwiec 2008 Napisano 16 Czerwiec 2008 trzeba bylo zrenderowac depthchannel i uzyc go w photoshopie zamiast blura i/maski/gumki
Belus Napisano 16 Czerwiec 2008 Napisano 16 Czerwiec 2008 Całkiem git. I całkiem słodkie...:-) Cztery gwiazki poszły...Pozdr!
Rekomendowane odpowiedzi