Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Modeluje w 3d studio od 3 lat i znam go w miare solidnie, i zastanawiam sie czy sie nie przesiasc na cos innego, Jakie programy do modelowania sa cool a jakie sa z d... skrobnij jezeli mozesz na temat zestawiena 3d studio, light wawe, maya, cinema....... a moze warto uzywac kilku naraz.....co w ktorym mozna a co w ktorym nie mozna... przyklady. mysle ze to jest temat fest.

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

przeszukaj dokladnie forum a znajdziesz odpowiedz na te pytania

Napisano
  • Autor

siedze tu dobre 2 godziny no ale moze kiepsko szukam.... narazie mam enjoya wiec mi to bardzo nie przeszkadza..... a tak przy okazjiii to znalesc kasowawnia tez niemoge znalesc.... moze dlatego ze 3 dni nie spalem ..... ah te piekne rendery i komponowanie projektow..... he he

ale od dzis fiesta... ostatni egzamin i wlasnie sciagam kill bila ( w koncu mam czas.... ) a moze by tak postac bo dochodzi 2 oj ciool wyspie sie na emeryturze.... he he

nie sadzilem ze tak szybko bedzie reply

pozdro

Napisano
  • Autor

jak znajde to zamieszcze linka ale jak nie znajde to bede czekal az link sam sie zjawiii...... moze jakies krasnoludki.....

Napisano

Do modelowania sub-d (inaczej box modeling) najlepszy jest moim zdaniem Softimage xsi. Podobno lightwave również jest w tym całkiem niezły. Z kolei do nurbów dobry jest rhino. Maya również dobrze sobie radzi z tą techniką modelowania.

3dstudio radzi sobie całkiem nieźle w obu przypadkach, jednak zarówno do mayi jak i xsi mu daleko. Takie jest moje zdanie.... jako użytkownika softimage.

Tak czy inaczej program, w jakim robisz niema większego znaczenia (mówimy oczywiście o profesjonalnym sofcie). W każdym z tych pakietów, jak i w tych wyżej przez ciebie wymienionych można wymodelować praktycznie wszystko. Najważniejsze aby polubić program na którym się pracuje.