BioTicer Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 Mam problem bo nie wiem jak zrobić żeby światło globalne nie padało na jeden obiekt i nie wiem czy trzeba coś zmienić w materiale czy w świetle a może w opcji obiektu.proszę o pomoc bo ja tego nie rozumie.:) Wyjaśnienie :robie żaglówkę która płynie z pkt A do pkt B i wodę i cala resztę oświetlam "słońcem"(IES Sun) ale lodka ma być biała i nie wiem jak zrobić taki materiał bo ciągle odbija sie albo woda albo światło rzuca dziwny odcień i lodka jest np. brązowo zielona. Proszę o szybka pomoc Z góry thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 tam są dokładnie opisane różne typy materiałów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BioTicer Napisano 19 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2008 Wielkie Dzieki Za Pomoc...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 Pomoz nam pomoc tobie. W pierwszym przypadku: do tego co chcesz sluzy Exclude, masz go w parametrach swiatla. Ale w drugim? Ani nie napisales czym renderujesz, ani jakich materialow uzywasz. Malo kto ma w domu na kompie przepis "jak zrobic fajna zaglowke" zeby ci odrazu podsunac rozwiazanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BioTicer Napisano 19 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2008 Dzięki wielki mirach.Naprawdę mi pomogłeś! DZIEKUJĘ! Sebastian Ozga--tobie również dziękuję bez ciebie był bym nikim....smutno mi jak widzę takich..... mirach jeszcze raz dzięki jak coś to wal do mnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 Podaj jakieś źródła gdzie szukałeś i czego nie rozumiesz. Czy masz problem z materiałem czy ze światłem? Jeśli zadasz jakieś konkretniejsze pytanie, może ktoś dowie się o co ci chodzi. Może scenę gotową ci wysłać, to wciśniesz F9 i zadziała wtedy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BioTicer Napisano 30 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2008 A oto wynik mojej "pracy" :) Problem był ze światłem bo słonce robiło "ubota" brązowym a miał być biały:) -- Bawię sie w 3d'm od nie dawna wiec moj poziom również jest nie wielki ale oceniajcie:) -- http://pl.youtube.com/watch?v=tTrAPrNiG1o http://pl.youtube.com/watch?v=UHcbTF1tPx0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 30 Czerwiec 2008 Share Napisano 30 Czerwiec 2008 graficznie bardzo ubogo. merytorycznie niezgodnie z zasadami żeglarstwa. w drugim filmie przy baksztagu żagle winny się wychylić do końca: fok powinien być albo "na motyla" albo schowany za grotem łopotać. u ciebie zarówno w bajdewindzie jak i baksztagu żagle ustawione sa identycznie. jesli to ma być pomoc naukowa to kiepsko. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BioTicer Napisano 30 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2008 Rozumiem. Dzieki za komentarz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi