Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam ponownie ;]

Moim kolejnym problemem, a może raczej zapytaniem jest czy można do szkieletu Biped w jakiś sposób dodawać nowe kości?

Oczywiście nie mam tu na myśli takiego bajeru, że mam dwa palce to sobie dodaje jeszcze trzy i mam pięć, albo mam trzy kręgi i dodaje jeszcze kilka, ani nawet dodatkowych kości na rzekomy ogon ;] Chodzi mi tutaj o taki myk, że dodaje nową kość do szkieletu i umieszczam ją gdzie chcę i jak chcę no i potem oczywiście rigguje ;]

Może przedstawię sytuację i będzie łatwiej ;] Chodzi mi o wstawienie kości pod uszy ;] Ponieważ to jest zwierzątko, a zwierzątka mają duże uszy i często nimi ruszają, to przydałoby się i uszy zanimować ;] Dodatkowe kości na ogon też już wykorzystałem ;] Na ogon oczywiście :D I tak jakby utknąłem ^^

Proszę o udzielenie pomocy i z góry dziękuję :)

• Odpowiedzi 1
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hmmm nie uzywam bipeda ale nie ma czegos takiego w nim jak add bones? ewentualnie sproboj zlinkowac kosci do bipeda narzedziem select and link :P oczywiscie to sa moje rady wyssane z powietrza bo jak sie bawie w animowanie to uzywam tylko samych kosci bez bipeda.