Gość wlochaty7 Napisano 24 Czerwiec 2008 Napisano 24 Czerwiec 2008 Cześć mam taki problem: pisze sobie stronkę internetową we flashu, na której m. in. będzie zczytywanie tekstu z pliku dat do dynamic text i tu jest problem, bo zczytuje z pliku wszystkie znaki polskie i w ogóle wszystkie oprócz znaku plus. Ma ktoś pomysł jak ten problem rozwiązać?
Plastique Napisano 24 Czerwiec 2008 Napisano 24 Czerwiec 2008 (edytowane) kodowanie pliku tekstowego musi być w utf8, notatnik windowsowy sie nie nadaje do tego. Upewnij się też że font dla dynamic tekstu we flashu ma w charsecie znak plusa, a w ostateczności zaincluduj cały zestaw znaków do swfa. Edytowane 24 Czerwiec 2008 przez Plastique
Gość wlochaty7 Napisano 24 Czerwiec 2008 Napisano 24 Czerwiec 2008 No wiem o tym kodowaniu, jest utf8, używam czcionki Arial więc na pewno ma znak plusa. Osadziłem dla tego pola tekstowego wielkie i małe litery, cyfry, znaki interpunkcji i łacinę rozszerzona A więc znak plus tam też musi się znajdować, no ale w efekcie nie chce wyświetlić. Pobawię się tym xml ale wątpię, żeby tu coś pomógł skoro wszystkie znaki wyświetla prócz tego plusa;/
Plastique Napisano 24 Czerwiec 2008 Napisano 24 Czerwiec 2008 (edytowane) no więc pewnie traktuje tego plusa jako znak skladni i próbuje coś dodawać ;) spróboj go dać w cydzysłówie, albo faktycznie wrzuć to do xmla. Edytowane 24 Czerwiec 2008 przez Plastique
Gość wlochaty7 Napisano 24 Czerwiec 2008 Napisano 24 Czerwiec 2008 No tylko, że gwiazdkę mnożenia i minus przyjmuje bez niczego, a jak dam w cudzysłowu to wyświetla same cudzysłowia z pustka w środku :D
Plastique Napisano 24 Czerwiec 2008 Napisano 24 Czerwiec 2008 check this out http://www.nocircleno.com/experiments/unescape/index.html więc masz też opcje przeskoczenia na AS3 [edit] acha i sprawdź jeszcze czy trace wywala tego plusa
zgred Napisano 24 Czerwiec 2008 Napisano 24 Czerwiec 2008 Klik Przegladnij ten pliczek, dodaj ten kodzik na twojej stronie internetowej. Polskie znaki powinny smigac bez problemu.
Rekomendowane odpowiedzi