Napisano 24 Czerwiec 200816 l Cześć mam taki problem: pisze sobie stronkę internetową we flashu, na której m. in. będzie zczytywanie tekstu z pliku dat do dynamic text i tu jest problem, bo zczytuje z pliku wszystkie znaki polskie i w ogóle wszystkie oprócz znaku plus. Ma ktoś pomysł jak ten problem rozwiązać?
Napisano 24 Czerwiec 200816 l kodowanie pliku tekstowego musi być w utf8, notatnik windowsowy sie nie nadaje do tego. Upewnij się też że font dla dynamic tekstu we flashu ma w charsecie znak plusa, a w ostateczności zaincluduj cały zestaw znaków do swfa. Edytowane 24 Czerwiec 200816 l przez Plastique
Napisano 24 Czerwiec 200816 l No wiem o tym kodowaniu, jest utf8, używam czcionki Arial więc na pewno ma znak plusa. Osadziłem dla tego pola tekstowego wielkie i małe litery, cyfry, znaki interpunkcji i łacinę rozszerzona A więc znak plus tam też musi się znajdować, no ale w efekcie nie chce wyświetlić. Pobawię się tym xml ale wątpię, żeby tu coś pomógł skoro wszystkie znaki wyświetla prócz tego plusa;/
Napisano 24 Czerwiec 200816 l no więc pewnie traktuje tego plusa jako znak skladni i próbuje coś dodawać ;) spróboj go dać w cydzysłówie, albo faktycznie wrzuć to do xmla. Edytowane 24 Czerwiec 200816 l przez Plastique
Napisano 24 Czerwiec 200816 l No tylko, że gwiazdkę mnożenia i minus przyjmuje bez niczego, a jak dam w cudzysłowu to wyświetla same cudzysłowia z pustka w środku :D
Napisano 24 Czerwiec 200816 l check this out http://www.nocircleno.com/experiments/unescape/index.html więc masz też opcje przeskoczenia na AS3 [edit] acha i sprawdź jeszcze czy trace wywala tego plusa
Napisano 24 Czerwiec 200816 l Klik Przegladnij ten pliczek, dodaj ten kodzik na twojej stronie internetowej. Polskie znaki powinny smigac bez problemu.