Gość czaparamidu Napisano 27 Czerwiec 2008 Napisano 27 Czerwiec 2008 zrobiłem sobie animację Ziemi w kosmosie, zrenderowalem tym podstawowym renderingiem co jest w maxie (3d max 7), no i jak film wrzucilem na format DVD i odtworzylem w telewizorze to miejce gdzie Ziemia jest nieoświetlona to widac ta półkulę wyraźnie jakby ktoś zmienił poziomy, dlaczego tak sie dzieje?
sly Napisano 27 Czerwiec 2008 Napisano 27 Czerwiec 2008 to raczej bez znaczenia czy zpisałeś jako mpeg czy nie.. ale może pokaż render ziemi i zakładkę "render", jakie są tam ustawienia... sprawdź jaki kolor "ambient" masz w zakładce "enviroment" - jeśli nie chcesz tego jeszcze raz renderować to zapewniam że są sposoby żeby to naprawić..:) - na szczęście.. pozdrawiam.
JmTm00 Napisano 27 Czerwiec 2008 Napisano 27 Czerwiec 2008 Tv podbija nieco kontrast, miej to na uwadze, jezeli render zawiera czarne punkty to juz ich nie odzyskasz- chyba ze dosztukujesz w postprodukcji.
sly Napisano 27 Czerwiec 2008 Napisano 27 Czerwiec 2008 no własnie , ja zrozumiałem że nie zrobiło czarnych DZIUR, tylko rozjaśniło te ciemne miejsca.. (??)
Rekomendowane odpowiedzi