Napisano 27 Czerwiec 200816 l Witam! Mam gotową scenę w Maxie8 przedstawiającą mieszkanie, dwa pokoje, kuchnia, łazienka. Korzystając z "biblii 3dmaxa8" chciałam animować kamerę, tak żeby powstał filmik jakby ktoś chodził po tym mieszkaniu i je oglądał. korzystam z opcji path i attach. problem pojawia sie kiedy chce zrobic preview. nie chce sie zapidsać, mozliwe jest ze mam cos nie wgrane?
Napisano 28 Czerwiec 200816 l zrob normalna linie (po ktorej kamera ma chodzi), z menu po prawej wyszukaj trajectory i juz
Napisano 28 Czerwiec 200816 l Hej, ja też mam problem z animacją. Nie wiem, czy ten sam, ale pojawia się w tym samym momencie. Wybieram sobie "make preview" później "create" i wyskakuje mi komunikat "Z plikiem tym nie jest skojarzony program umożliwiający wykonanie tej czynności. Skojarz odpowiedni program, używając apletu Ustaw skojarzenia w Panelu sterowania" O co chodzi? Czy muszę dograć jakiś program na kompa i podłączyć do niego 3ds maxa?
Napisano 28 Czerwiec 200816 l Chyba chodzi po prostu o odtworzenie pliku wideo, ktory jest tworzony. Nie jest jakis format skojarzony z softem, ktory by to odtworzyl.
Napisano 28 Czerwiec 200816 l heh a nie lepiej olac opcje make preview? do podlgadu mam viewport a do obejrzenie efektu koncowego wyrenderowane klatki