eddypc Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 (edytowane) Więc tak... na początek witam po raz drugi ;) zarejestrowałem się chyba 2 lata temu... byłem wtedy newbie w 3d... i można powiedzieć, że teraz też jestem ;) Więc tak to już mój 5 dzień w 3DS :D tutki przerabiam z tej stronki ;) zrobiłem, stół, felgi nawet próbowałem flakon perfum robić, ale nie do końca wyszło jak chciałem ;) Żeby nie było na "czysto" to zapytam czy: -dam radę :?: :D -czy blueki są dobrze ustawione :?: a tutaj "prowizorka" felg do malucha > http://img3.imagebanana.com/img/o4ykm4m6/felgimaluch2.jpg korzystam z tego tutka > http://www.max3d.pl/tut.php?id=228 bo wydaje mi się łatwiejszy niż ten z lotusem :) prosiłbym o udzielenie mi kilku rad ew. jakie tutki powinienem jeszcze doczytać żeby zacząć robić autko :) zastanawiałem się jeszcze nad dużym fiatem (125p) chyba, że macie łatwiejsze autko, które mógłbym zrobić na początek :) btw. wiem, że felgi mają ślad po boleanie ;) tylko taki podgląd sobie zrobiłem... aha i jak ktoś ma to poproszę zdjęcia... i przydały by mi się zdjęcia felgi... tej starszej ;) dekla :P Edytowane 4 Lipiec 2008 przez eddypc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 czy dasz rade? hmm trudno stwierdzic niby pisales ze przerobiles jakies tuty ale moim zadniem po takich tutach powinienes robic jakies wlasne proste rzeczy jak wazony inne tam pierdolki bo samochody sa dosc trudne nawet taki maluch :P sprobowac nie zaszkodzi ale jak bedziesz widzial jakies opory to zaniz poprzeczke i wez sie za cos latwiejszego na czym bedziesz mogl nauczyc sie konstrukcji siatki itp. Po blue printach to trudno cos ocenic ja to bym ten srodkowy przesunal bardziej wglab by otrzywac co na wzro wnetrza pudla no ale z tym planem po srodku niby wymodelowac tez sie da ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Odpuść sobie na razie felgi :) Ja bym Ci proponował zrobić tutek Audi A3 z 3d-palace.com. Sam z niego korzystałem, imo bardzo przydatny na początek. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolin101 Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 JA tak samo jak kolega modeluję samochód z blue printów (na potrzeby mojej gry) i chciałbym się zapytać o jakieś tutki dla początkujących modelarzy aut z blue printów. Ale chodzi mi o szczegółowy z opisem każdej wykonywanej funkcji. Tak opisanej jak w poradnikach o C++. Jeżeli ktoś takowy link zapoda to będę bardzo wdzięczny i Nie będe tak dużo głupich postów pisał :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eddypc Napisano 4 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2008 (edytowane) dobra... wiem co zrobię... przerobię videotutki z 3d-palace.com trochę ich tam jest... ale pewnie nauczę się sporo, a pozniej wezme sie za fiaciora ;) edit: pościągałem tutki z 3d-palace, ale nie mam obrazu... ;/ edit2: ale akurat najważniejszy tutek z audi działa :D Edytowane 4 Lipiec 2008 przez eddypc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi