Napisano 7 Lipiec 200816 l Witajcie! mam problem z moim 3ds max design 2009. Przy renderowaniu (mental ray) program mi się wyłącza (pojawia się tylko informacja o błędzie) mam zainstalowany sp1. Z tego co zauważyłem przyczyną tego jest zbyt duża ilośc drzew (tree storm'owskich). Czy jest jakaś możliwośc ustawienia większej pamięci czy coś w tym rodzaju (mam 8GB ramu i myślałem że to wystarczy). Albo czegoś w rodzaju scratch disc'u (jak w photoshopie) (na dysku C mam około 5GB wolnego - WD raptor 36GB) Wielkie dzięki za każdy pomysła na rozwiązanie tego problemu. Pozdrawiam.
Napisano 7 Lipiec 200816 l Wyeksportuj te drzewka jako proxy. Z tego co kojaze max 2009 ma proxy dla mentalraya.
Napisano 7 Lipiec 200816 l Autor Wiem że to może trywialne pytanie ale jak się to robi (jestem jeszce początkujący) Dzięki.
Napisano 7 Lipiec 200816 l nie renderenuje mentalem i nei wiem jak to zrobic ale znalazlem w internecie jak mozna tego sszukac o tutaj: http://mentalraytips.blogspot.com/ pod tytulem: Mental ray proxies