M*** Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 nie działa mi opca move jest trochę tak jakby obiekty nie rysowane nie posiadały pivot point :( zaraz po narysowaniu nie da się ih przemieścić a obracają się tylko wokół środka współżędnych :( od razu powiem że warstwy mam włączone, nic nie jest zamrożone, i dzieje się tak od razu nawet jak odinstaluje się i zainstaluje program :(. 3d max 2008. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 to w 3dsmax można coś rysować? wow co do move, to najstarsi górale niewiedzą dlaczego znika, widocznie nie dane Ci jest tworzenie w 3dmax :p a tak na serio to może chodzi o "x" ale w sumie to pewny nie jestem bo jakoś dziwnie opisany ten problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M*** Napisano 8 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2008 Tworzyć, rysować kreować - co za różnica to tylko słowa. x nie działa, tworzenie w 3d maxie może i nie jest mi dane ale wyjścia nie mam potrzebne mi do pracy w przyszłości. opisać problemu lepiej nie umiem ale chodzi o to że co kolwiek stworzę może być zupełnie coś prostego na przykład kula sześcian co kolwiek nawet linia zawsze powstaje to w środku współrzędnych i nie chce się ruszyć. czyli po wzięciu move i próbach porusznia nie działa. a dodam też że narzedzie align też nie działa. x nie pomaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 przeczytaj FAQ na forum do 3dsmax moze tam znajdziesz odpowiedz na dreczace cie pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M*** Napisano 8 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2008 Nie ma w putaniach ani na forum :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 a za co łapiesz te obiekty że tak zapytam ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_fgdf Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 Sprawdz czy nie masz spacji i zablokowanej selekcji Jeszcze raz sprawdz czy nie masz x'a lub czy na klawiaturze Ci się x z czymś nie zamienił (vide "y" z "z" i klawiatura 214) Sprawdz czy nie zamroziłeś obiektów Sprawdz czy na gorze nie masz w filtrze selekcji np bonesó'w albo shapeów itp wybranych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M*** Napisano 8 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2008 Dzięki z góry za wszystkie odpowiadzi. Niestety nic nie pomaga szystko jest niby tak jak powinno, ale np światło też powstaje tylko w samym centrum współrzędnych, na dodatek gdey storzę linie gdzieś tam w przestrzeni to po zakończeniu tworzenia dana line "wędruje:, :przeskakuje" czy jak to tam nazwać do centrum współżednych. łapię je za to za co się powinno je łapać żaby poruszać:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 łapać żaby poruszać:D żaby to żeśmy kijem zawsze poruszali Klawe przeczyść bo straszne błędy robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M*** Napisano 8 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2008 kiedyś mi się zalała wodą i czasami nie działa jak powinna. ale program mam na innym kompie więc nie wływa na to :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_fgdf Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 ...możesz mieć jeszcze włączonego snapa z jakąś horrendalną wartością... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M*** Napisano 8 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2008 No cóż niestety to też nie :( w sumie najgorsze jest to że po odinstalowaniu i zainstalowaniu na nowo jest to samo :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_fgdf Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 To pisz do Autodeska i pomódl się wieczorem żeby raczyli odpowiedzieć -B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sandman Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 Sprawdź jeszcze to: 1. wyszukaj plik 3dsmax.ini powinien być gdzies w katalogu documents and settings\...\ustawienia lokalne\autodesk...itd 2. wywal ten plik (delete) To w nim max zapisuje swoje ustawienia. A ponieważ jest w documents and settings, nawet po reinstalce maxa ustawienia zostaja. Pozdro, mam nadzieje ze to pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 Jest taka opcja, która "przymocowuje" obiekt do pkt 0,0,0 ale nie pamietam jak się nazywa, bo nie mam tu maxa. Przy wybieraniu obiektu do stworzenia się ją wybiera. PZDR mkeruj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi