DrMetal Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 Witam! Mam problem z tekstura displacement , rozrywa mi model na krawędziach w taki sposób jak na obrazku : Szukałem już na forum czy ktoś miał taki problem, ale nie znalazłem :-) może źle szukałem, może można to naprawić w banalny sposób. Sam tez próbowałem wielu rzeczy i nic z tego nie wyszło. Wiem ze takie coś powinno być możliwe bo w Cinema 4d nie rozrywa obiektu - myślę ze 3dmax nie będzie gorszy i tez potrafi to zrobić :-). Używam Vraya - jeżeli to ma znaczenie. Będę wdzięczny za pomoc :-) Pozdrawiam wszystkich graficznych maniaków :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 keep contiunuity zaznaczone ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrMetal Napisano 8 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2008 A gdzie znajdę tą opcje ? :-) Nie jestem jeszcze biegły w 3dmaxie :-) Sorry za banalne pytania :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 jak wrzucasz displacment przez modyfikator vraymodisp to tam masz w opcjach keep con... :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrMetal Napisano 8 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2008 Ooo prosze hehe działa ;-) Dzięki za pomoc, klikne Ci na serduszko, chociaż nie wiem co to daje ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 Trochę tak advertising będzie, ale zerknij jeszcze tutaj: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=49900 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi