Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,to mój pierwszy post na forum, a praca jest pierwszą z sześciu ilustracji do mojej pracy dyplomowej i pierwsze poważniejsze kroki w tej dziedzinie. Wykonana w photoshopie.

Komentarze jak najbardziej mile widziane :)

Pozdrawiam

8554cdabd2e79f2c.jpg

HI RES

Edytowane przez raterio

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo ładnie wyciągnięty detal, ale - moim zdaniem - zbyt dużo go wszędzie. Wygląda to obecnie tak, jakby krasnolud był jednolicie oświetlony ze wszystkich stron, a fajnie byłoby położyć bardziej zdecydowany cień, i część detali zgubić w tym cieniu. Myślę, że ilustracja zyskała by na czytelności. Ale poza tym fajnie się zapowiada cały cykl, i tak w ogóle - witam na forum :)

Napisano

szpic topora za pasem prosi się o ułamanie. poza tym, nie mam pytań, kosmos jak dla mnie.

Salve!

Napisano

aspenboy ma sporo racji ... ta praca wygląda trochę jak Krasnolud u fotografa.

nie wiem jaką ty masz tego wizję i nie chcę tego tobie burzyć ale powiem, że strasznie nie podobają te kamerdolce ... no wyglądają jak tania dekoracja ze styropianu. To bym zmienił.

a kolorki poprawią ci inni :)

Napisano

Tez sie przylacze do opini:

bardzo ladny detal, fajne futerko, przyjemny metal itp

Brakuje za to zupelnie gry swiatla i cienia, bardzo zlewa sie to wszystko, na pierwszy rzut oka myslalem ze on ma jakas kawal zbroji pod brzuchem, a nie topor w rece.

Napisano
  • Autor

Dzięki za Wasze opinie, popracuję nad tymi elementami i oświetleniem.

Po dodaniu tła faktycznie, niebezpiecznie zlał się z wszystkim dookoła :(

I tak, właściwie ma wyglądać "jak u fotografa" choć może niezbyt ciekawie to wygląda, przy następnych będę pilnowała żeby zgubić ten efekt.

Napisano

aby światło z lampki dawało złudzenie ciepłego musisz zrobić zimny cień.

Napisano

to bedzie fajne ale tylko pod warunkiem ze poprawisz ta prace - tak jak kolega wyzej zimny cien to raz, a dwa ze caly background powinien miec niebieskie zabarwienie no i do tego popraw glebie w tle - zreszta caly rysunek powiniec byc utrzymany w niebieskiej tonacji a tym swiatlem z lampy fajnie przelamalbys kompozycje (kolory). bo zastanow sie sam - jak przy takiej ciemnicy nagle wydobywasz takie odcienie skory jak brozowy :/ ? a jak juz wszystko poprawisz to popraw highlights (nie zapomnij o odbłyskach w oczasz). ta praca jest lepsza od tej pierwszej ktora pokazales ale wymaga poprawek. i z ciekawosci - co to za praca dyplomowa?:)

Napisano
  • Autor

O dzięki, fakt nie pomyślałam o oświetleniu w taki sposób i z tłem też jeszcze powalczę :)

A praca w sumie traktuje o ilustracji fantasy, w części praktycznej przedstawiam kilka archetypów postaci z tej tematyki, będzie tego sześć pracek.