Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam kolega podarował mi za pare groszy komputer:

Duron 900Mhz

256 mb ram

GeForce 4 MX 440 64MB

płyta główna ECS K7S5A

i teraz chce go lekko odnowić żeby był to taki drugi komputer żeby coś sobie tam pomodelowac w 3dsmacie czy ZBrushu, i na dniach planuje zamówić 1 GB ramu z allegro (2x512) i chciałbym jeszcze do tego tanim kosztem (ok 150zł) kupić jakąś karte graficzną, nie znam się za bardzo na sprzęcie a widze, że karty które niegdyś uchodziły za potęgi np Radeon 9800 moża już kupić za śmieszne pieniądze, nie wiem jednak jaka będzie w miare optymalnie działała z tym sprzętem, może mi ktoś poradzić?

Edytowane przez pauka

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 700
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

serwus :)

moze warto byloby za kilkanascie /kilkadziesiat pln kupic znaczniemocniejszy procesor ? np. athlona ( durony to byly okrojone/slabsze/tansze wersje).

Z kartami graf . to prawda - mocno pospadaly ceny - pamietaj , ze do tamtego kompa musisz miec cos na AGP. ( juz wycofane z produkcji).

pozdrawiam i zycze powodzenia :)

Napisano

Jeżeli już modelujesz na jakimś przyzwoitym sprzęcie to zabawa na takiej skamielinie przysporzy ci tylko bólu głowy :D

Napisano
  • Autor

Planuje wywieźć to "cacko" na działke i tam z niego korzystać, bo laptopa nie mam i poki co sie na niego nie zapowiada :P. I prosiłbym o jakies konkretne propozycje bo wiem ze to wszystko musi ze sobą wspólpracowac, taktowania i te inne a ja sie na tym po porstu nie znam. Wiem juz jakie pamieci musze kupic (DDR 266Mhz) a karty wlasnie nie wiem, a nie chce zeby mi jeszcze gorzej muliło. A co do wymiany procesora to nie usmiecha mi sie w to bawic bo wogole sie na tym nie znam, wydam pieniadze a potem połamie piny i tylko bedzie ;P, już wole się pomeczyc na tym co jest.