blachu Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 jak rozdzielic model na mniejsze elementy?? mam gotowy model np budynek, chce rozdzielic zeby moc poruszac osobno dachem osobno scianami...jak to zrobic? mam 3ds max 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meri Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 Cały budynek jest jedną siatką? Możesz w modyfikatorach w edit mesh/poly wybrać odpowiednie wierzchołki i nacisnąć przycisk detach, oddzieli wybrany od głównego obiektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blachu Napisano 14 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2008 hmm myslalem bardziej zeby do tego wykorzystac np proboolean lub procutter ale nie wiem za bardzo jak sie nimi obslugiwac ...bo z tymi wierzcholkami probowalem ale kiepsko mi to szlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 boolean to rodzielania na elementy? eee raczej nie do tego to narzedzie sluzy zrob tak jak ci Meri wczesniej napisal tylko ja bym polecil zaznaczenie poly i wtedy detach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi