Napisano 14 Lipiec 200816 l Witojcie, Pomocy szukam przy texturowaniu. Zrobi艂em objekt ludzkiej g艂owy i zdetalowa艂em go w Zbrushu. Co prawda 艣rednio detal wyszed艂 na displace i normals, ale mo偶e to dopracuj臋 w p贸藕niejszym czasie. Teraz chcia艂bym zrobi膰 jak膮艣 fajn膮 sk贸r臋, ale co艣 mi nie idzie. 聽 Mo偶e kto艣 podpowie jakie parametry i gdzie wpisane lub nody, albo jakie艣 ustawienia G2- 偶eby by艂o fajnie? 聽 Czy mo偶na z identycznej siatki przekopiowa膰 UV? Mam zbrushow膮 UVk臋 ale 偶eby r臋cznie ratowa膰 bumpy na ustach to rozwin膮艂em siatk臋 jeszcze unfoldem (du偶o 艂atwiej ni偶 LW). 聽 [ATTACH]56416[/ATTACH] 聽 Na razie jestem tu....Nie przejmujcie si臋 brakiem w艂os贸w- to p贸藕niej
Napisano 15 Lipiec 200816 l witam bardzo ladny obiekt niestety osobiscie nie doradze ci przy teksturowaniu bo dawno charaktera nie robilem.... ale looknij sobie ten link co by ci morale przy texturowaniu wzrosly http://infinite.cgsociety.org/gallery/ pozdro J|L
Napisano 26 Lipiec 200816 l Autor Dzi臋ki JIL, ju偶 pana prace widzia艂em i faktycznie mistrzunio, ale on zarabia na tutach i nie ch臋tnie dzieli si臋 wiedz膮. ... C贸偶 czy偶by nikt nie bawi艂 si臋 sk贸r膮 w LW?... mo偶e kto艣 ma pomys艂 na fajny efekt.?. Ponawiam pytanie......
Napisano 26 Lipiec 200816 l Dzi臋ki JIL, ju偶 pana prace widzia艂em i faktycznie mistrzunio, ale on zarabia na tutach i nie ch臋tnie dzieli si臋 wiedz膮. ... C贸偶 czy偶by nikt nie bawi艂 si臋 sk贸r膮 w LW?... mo偶e kto艣 ma pomys艂 na fajny efekt.?. Ponawiam pytanie...... 聽 Mysle ze zadowalajace efekty uzyskasz korzystajac z noda "SimpleSkin". Wiecej info znajdziesz tutaj :)
Napisano 27 Lipiec 200816 l viater nie da sie odpowiedziec na to pytanie. Podstawa dobrej skory jest dobre oswietlenie i oteksturowanie. Uzyte shadery czy nody sa drugorzedne. Mozesz uzyskac realistyczna skore w ogole z nich nie korzystajac. 聽 Po twoim przykladzie uwazam ze jestes na dobrej drodze. Popracuj nad teksturami jeszcze troche (glownie nad spec) i przede wszystkim nad oswietleniem a powinno byc lepiej. Szczerze mowiac Simple Skin w ogole nie polecam, nadaje sie do nalorzenia na manekin. Jesli juz sie przy sss upierasz to duzo lepiej zbudowac swoj wlasny material korzystajac z kappaII lub omega. Edytowane 27 Lipiec 200816 l przez Alibaba
Napisano 27 Lipiec 200816 l Autor Dzi臋kuj臋 panowie za podpowiedzi. Jak co艣 sensownego wyjdzie to si臋 pochwal臋.
Napisano 29 Lipiec 200816 l Autor Czy mo偶e kto艣 wie, czy da si臋 z jednej siatki na drug膮 identyczn膮 przekopiowa膰 uv map臋? (rozwin膮艂em j膮 w unfold, ale nie chc臋 straci膰 dotychczasowej mapy z ZB)
Napisano 29 Lipiec 200816 l Mozna, pod warunkiem, ze obydwa modele maja identycznie ponumerowane vertexy. Inaczej to nie wyjdzie. Robisz to za pomoca Copy UV's / Paste UV's. Juz nie pamietam, ale chyba trzeba tez po wszystkim dac merge na calosc.
Napisano 31 Lipiec 200816 l Autor Dzi臋ki Ali, ale z tym kopiowaniem mi nie posz艂o. Widocznie zasz艂y jakie艣 zmiany w obiektach, kt贸rych ja nie dostrzegam.
Napisano 1 Sierpie艅 200816 l viater odezwij sie do mnie jakos na prv to ci podesle "baaaardzo" interesujacy link
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto