Napisano 16 Lipiec 200816 l Witam ponownie, życie toczy się własnym biegiem , i czas wykonać 2 pracę.Oto dotychczasowy ekekt(3ds max 9 + Vray 1.5 SP2):
Napisano 16 Lipiec 200816 l Ogolnie gites ale te "okno" czy to "telewizor" bo niewiem - nie pasuje do tego , zrob moze zamiast tego jakis tam obraz na scianie :) .
Napisano 16 Lipiec 200816 l Autor Powiedzmy że jesteśmy na Florydzie i nie ma potrzeby :)Mały UP.Przestały mi się podobać światła , zaraz je troszeczkę pozmieniam , gdyż punktowe omniacze nie dają zamierzonego efektu.Pozdrawiam. //Edit Zapomniałem renderu...
Napisano 16 Lipiec 200816 l schody: wysokosc do pokonania ok. 2,50 m? jak tak, to potrzebujesz ok. 14 stopni... pozatym malo widac...
Napisano 16 Lipiec 200816 l Autor Jak użyć VRay Sun ? Przy standardowych kamerach , nie ma efektu , natomiast przy VRay Dome kamerze , obraz fakeuje się na kształt kuli...2 kamera VRayeowska daje z kolei małe natężenie światła.
Napisano 16 Lipiec 200816 l Autor Z tym światłem scena wygląda znacznie realniej , lecz będę musiał trochę poświęcić czasu przy konfigurowaniu światła , gdyż nie rozświetla mi dobrze niektórych miejsc.Zaraz wrzucę up'a. No dobrze.Render trwał o 2 minuty krócej , efekt hm...trzeba bardziej skonfigurować. Kolejny render już idzie. Edytowane 16 Lipiec 200816 l przez Black Pantera
Napisano 16 Lipiec 200816 l Autor Kolejny render mi osobićie bardziej przypadł do gustu.Jest miejscami przypalony i nie wiem co się stało z materiałem VRayLight.Nie wiem jednak jak mogę uzyskać twarde cienie ?
Napisano 16 Lipiec 200816 l Kolejny Jest miejscami przypalony przypalony to jest sernik na brzegach co do renderu coraz gorzej imo
Napisano 16 Lipiec 200816 l .Nie wiem jednak jak mogę uzyskać twarde cienie ? co to są twarde cienie ?
Napisano 16 Lipiec 200816 l Nie pastwcie się nad biedakiem ;P cienie ostre a nie twarde a obraz to może być przepalony Pantero. Strasznie kiepska jakość, duże szumy no i zamiast światła jest colour bleed i przejaranie. Ale z v-rayem nie pomogę. Ogólnie duuuzo roboty. I albo daj od razu normalne obrazy i chociaż jasne env. albo wywal je w ogóle, bo robią dziwne dziury.
Napisano 16 Lipiec 200816 l Autor Eh...zaczynam tracić koncepcje.Odpocznę sobie od tego projektu dzień.