Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ogolnie gites ale te "okno" czy to "telewizor" bo niewiem - nie pasuje do tego , zrob moze zamiast tego jakis tam obraz na scianie :) .

Napisano
  • Autor

Powiedzmy że jesteśmy na Florydzie i nie ma potrzeby :)Mały UP.Przestały mi się podobać światła , zaraz je troszeczkę pozmieniam , gdyż punktowe omniacze nie dają zamierzonego efektu.Pozdrawiam.

//Edit

Zapomniałem renderu...

463c3b75332c2056.jpg

Napisano

schody: wysokosc do pokonania ok. 2,50 m?

jak tak, to potrzebujesz ok. 14 stopni...

pozatym malo widac...

Napisano
  • Autor

Jak użyć VRay Sun ? Przy standardowych kamerach , nie ma efektu , natomiast przy VRay Dome kamerze , obraz fakeuje się na kształt kuli...2 kamera VRayeowska daje z kolei małe natężenie światła.

Napisano
  • Autor

Z tym światłem scena wygląda znacznie realniej , lecz będę musiał trochę poświęcić czasu przy konfigurowaniu światła , gdyż nie rozświetla mi dobrze niektórych miejsc.Zaraz wrzucę up'a.

No dobrze.Render trwał o 2 minuty krócej , efekt hm...trzeba bardziej skonfigurować.

test05ev8.jpg

Kolejny render już idzie.

Edytowane przez Black Pantera

Napisano
  • Autor

Kolejny render mi osobićie bardziej przypadł do gustu.Jest miejscami przypalony i nie wiem co się stało z materiałem VRayLight.Nie wiem jednak jak mogę uzyskać twarde cienie ?

test07sa5.jpg

Napisano
Kolejny Jest miejscami przypalony

przypalony to jest sernik na brzegach

co do renderu coraz gorzej imo

Napisano
.Nie wiem jednak jak mogę uzyskać twarde cienie ?

co to są twarde cienie ?

Napisano

Nie pastwcie się nad biedakiem ;P cienie ostre a nie twarde a obraz to może być przepalony Pantero.

Strasznie kiepska jakość, duże szumy no i zamiast światła jest colour bleed i przejaranie. Ale z v-rayem nie pomogę. Ogólnie duuuzo roboty. I albo daj od razu normalne obrazy i chociaż jasne env. albo wywal je w ogóle, bo robią dziwne dziury.