Black Pantera Napisano 16 Lipiec 2008 Napisano 16 Lipiec 2008 Witam ponownie, życie toczy się własnym biegiem , i czas wykonać 2 pracę.Oto dotychczasowy ekekt(3ds max 9 + Vray 1.5 SP2):
tomspec23 Napisano 16 Lipiec 2008 Napisano 16 Lipiec 2008 Ogolnie gites ale te "okno" czy to "telewizor" bo niewiem - nie pasuje do tego , zrob moze zamiast tego jakis tam obraz na scianie :) .
Black Pantera Napisano 16 Lipiec 2008 Autor Napisano 16 Lipiec 2008 To jest okno tylko zapomniałem dać enviroment color :/
Zbychowaty Napisano 16 Lipiec 2008 Napisano 16 Lipiec 2008 sciany zewnetrzne oscyluja srednio w okolicach 30 paru cm :)
Black Pantera Napisano 16 Lipiec 2008 Autor Napisano 16 Lipiec 2008 Powiedzmy że jesteśmy na Florydzie i nie ma potrzeby :)Mały UP.Przestały mi się podobać światła , zaraz je troszeczkę pozmieniam , gdyż punktowe omniacze nie dają zamierzonego efektu.Pozdrawiam. //Edit Zapomniałem renderu...
homer Napisano 16 Lipiec 2008 Napisano 16 Lipiec 2008 schody: wysokosc do pokonania ok. 2,50 m? jak tak, to potrzebujesz ok. 14 stopni... pozatym malo widac...
Black Pantera Napisano 16 Lipiec 2008 Autor Napisano 16 Lipiec 2008 Jak użyć VRay Sun ? Przy standardowych kamerach , nie ma efektu , natomiast przy VRay Dome kamerze , obraz fakeuje się na kształt kuli...2 kamera VRayeowska daje z kolei małe natężenie światła.
Black Pantera Napisano 16 Lipiec 2008 Autor Napisano 16 Lipiec 2008 (edytowane) Z tym światłem scena wygląda znacznie realniej , lecz będę musiał trochę poświęcić czasu przy konfigurowaniu światła , gdyż nie rozświetla mi dobrze niektórych miejsc.Zaraz wrzucę up'a. No dobrze.Render trwał o 2 minuty krócej , efekt hm...trzeba bardziej skonfigurować. Kolejny render już idzie. Edytowane 16 Lipiec 2008 przez Black Pantera
Black Pantera Napisano 16 Lipiec 2008 Autor Napisano 16 Lipiec 2008 Kolejny render mi osobićie bardziej przypadł do gustu.Jest miejscami przypalony i nie wiem co się stało z materiałem VRayLight.Nie wiem jednak jak mogę uzyskać twarde cienie ?
piksar Napisano 16 Lipiec 2008 Napisano 16 Lipiec 2008 Kolejny Jest miejscami przypalony przypalony to jest sernik na brzegach co do renderu coraz gorzej imo
siwy Napisano 16 Lipiec 2008 Napisano 16 Lipiec 2008 .Nie wiem jednak jak mogę uzyskać twarde cienie ? co to są twarde cienie ?
Neiraa Napisano 16 Lipiec 2008 Napisano 16 Lipiec 2008 Nie pastwcie się nad biedakiem ;P cienie ostre a nie twarde a obraz to może być przepalony Pantero. Strasznie kiepska jakość, duże szumy no i zamiast światła jest colour bleed i przejaranie. Ale z v-rayem nie pomogę. Ogólnie duuuzo roboty. I albo daj od razu normalne obrazy i chociaż jasne env. albo wywal je w ogóle, bo robią dziwne dziury.
Black Pantera Napisano 16 Lipiec 2008 Autor Napisano 16 Lipiec 2008 Eh...zaczynam tracić koncepcje.Odpocznę sobie od tego projektu dzień.
Rekomendowane odpowiedzi