Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam płyte główną Mercury KOB 735 FSX to syff :( (ale działa) i 512mb ramu co lepiej kupić by zwiększyć szybkość pracy 3DS MAX 5 płyte główną EPOX 8RDA+ czy dokupić jeszcze 512mb ramu ??? proszę o szybką odpowiedz (chce zmienić sprzęt lub dokupić ramu może nawet jutro :) ).

Mój komp to :

procek : atlon 1700XP

ram : 2x256 DDr 266 (na mercurym bez trybu dwukanałowego)

Grafika : GF FX 5600 128mb (na mercurym na AGP 4)

Twardy: Matrox 120 GB (7200)

EPOX 8RDA+:

Gniazdo procesora: Socket A

Chipset: nVidia nForce2 SPP

Obsługiwane procesory: Duron, Athlon, Athlon XP

Magistrala FSB: 266-333 MHz

Obsługiwane pamięci: DDR400/DDR333/DDR266 (3szt, max. 3GB)

Złącze AGP: 8x/4x/2x -1,5V

Ilość złączy PCI: 6 szt.

Złącza USB: 4 szt. v2.0

Kontroler ATA: ATA/133

Zintegrowana karta dźwiękowa: Realtek ALC650E 6-kanałów

Zintegrowana karta sieciowa: Realtek RTL8201 10/100 Mbps

Wymiary: ATX, 305mm x 210mm

Inne: obsługa pamięci DDR400 w trybie dwukanałowym, port FireWire IEEE-1394, P80P Diagnostic LED.

• Odpowiedzi 7
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

cos sobie tak EPOXa upatrzyl? Istnieja plyty bardziej renomowane, jesli juz to: MSI, Gigabyte czy Asus :)

Moj osobisty sentyment - dla AMD tylko MSI :P

Dziwne takie dylematy - rozwiazanie staje sie zawile i moznaby nad tym snuc filozofie przerozne! Wiec rozwiazania gotowego nie podam - no moze takie: wymien plyte na nowa (koniecznie nForce2 400) i kup do niej nowe 512 RAM\'u (DDR 400)...

pozdrowionka

Napisano

Epoxa bo ma karte dźwiękową o jakości audigy a nie jakiś syff i pozatym to dobra firma.Co do ramu to napewno go zmienie tylko jeszcze nie wiem kiedy a tak po za tym to zmiana mi pewno nie wiele da bo procek z tego co wiem to obsługuje 266 tylkowięc zmiana na 400 nie da mu kopa.

Sorrki Kuciel za taki nudny temat ale nie znalazłem takiego tematu na forum i nie miałe zabardzo czasu goszukać. Postaram sie poprawić:) .Chyba jednak wybiore ram :( pisząc tego posta wolałbym już tą plyte ale nie wiem czy mój zasilacz wytrzyma.Wszystko zależy od tego jak sie w sklepie dogadam.

Napisano
Originally posted by MareG

cos sobie tak EPOXa upatrzyl? Istnieja plyty bardziej renomowane, jesli juz to: MSI, Gigabyte czy Asus :)

Epox to druga na swiecie marka po asusie, polaz troche po strokach z review ;)

Napisano

ooooooo mareg ma racje ja polecam msi swietne sa te mainboardy a jeslichcesz cos za mniejsze pieniadze to sobe asrock kup to cos jak corka firmy asusa ...

zawsze mozna zrobic update driverow po kolei i przewaznie po takim malusim update leci calosc szybciej i starcza na dluzej ale rob co chcesz !

Napisano
Originally posted by Tomo

Już zamówiłem tego Epoxa jak sie uda to i ram na 400 zmienie :D

eeeeeee a tego nie widzialam :/ jak juz zamowiles i i wiesz co chcesz to nie zasmiecaj forum niepotrzebnymi pytaniami