Napisano 20 Lipiec 200816 l Witam. Od jakiegoś czasu dłubię sobie, nad modelem Walterka cp99compact :) Poniżej zamieszczam kilka renderków - od początku pracy :) ps. Sorka, za te ciemne renderki. Pozdrawiam :)
Napisano 20 Lipiec 200816 l Gdzieniegdzie krzywo i szkoda że bez MS , podoba mi się 1 materiał tylko powinien mieć mniejsze ziarno.Pozdrawiam.
Napisano 20 Lipiec 200816 l Autor Gdzie jest krzywo ? Poprawimy ;D MS jest, ale tylko tam, gdzie go potrzeba ;) ( ta broń jest taka kanciata ) Materiał w 1 i w 2 renderze jest ten sam, ale w 1 światło jest słabsze, ale bliżej broni ( jasny kolor wyszedł z odbicia światła ) a w 2 jest "mniej więcej" tak jak powinno być, ale tu wyszedł skopany materiał ;)
Napisano 21 Lipiec 200816 l Autor hmmmm możliwe, ale ja mam na imageshack.us ;) Troszku powolny, ale jeszcze mnie nie zawiódł :)
Napisano 21 Lipiec 200816 l Witam. Nie jest źle, ale jako, że posiadam takowego w domu to widze kilka niedopracowań: - nad lufą zamek za bardzo schodzi do tyłu - jest on bardziej pod kątem prostym, - brakuje ośki na spust, - w miejscu gdzie zaczyna sie otwór na zamku (tam gdzie wylatuje łuska) jest za bardzo kanciaste - otwór zaczyna się miękko i bardziej pod ukosem a nie kątem prostym, - miejsce na kciuk kanciaste - w waltherze jest ono gładkie i ładnie komponuje sie z całą rękojeścią. - rowki na kabłąku za wilkie - w sensie za bardzo wystają. Pracuj dalej a powinno byc ok ;) Sam chciałem go zrobić, ale mnie wyprzedziłeś :D
Napisano 21 Lipiec 200816 l Autor "- nad lufą zamek za bardzo schodzi do tyłu - jest on bardziej pod kątem prostym, - brakuje ośki na spust, - w miejscu gdzie zaczyna sie otwór na zamku (tam gdzie wylatuje łuska) jest za bardzo kanciaste - otwór zaczyna się miękko i bardziej pod ukosem a nie kątem prostym, - miejsce na kciuk kanciaste - w waltherze jest ono gładkie i ładnie komponuje sie z całą rękojeścią. - rowki na kabłąku za wilkie - w sensie za bardzo wystają." 1. Masz rację, niedopatrzenie - Poprawię :) 2. Ośka będzie - Jeszcze szczegóły, będę dociagał. 3. Zamek też jeszcze będę dociągał. 4. Rękojeść jest lekko improwizowana, bo skopałem trochę kształt 5. Kabłąk też będę jeszcze poprawiał, bo jest troszkę niedokładny. mr_san - Zrób też waltherka, ja sie w tej chwili nim bawię ehehe i jest super, a chciałbym go zobaczyć w wykonaniu kogoś innego. :)
Napisano 21 Lipiec 200816 l Hehe jak tylko czas pozwoli to skusze się na zrobienie waltherka bo fajny gnacik ;)