Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Nie wiem w jakim temacie napisac moją prośbę tak aby znalazła ona odpowiedz ale myślę że ma to co nieco wspólnego z modelowaniem. Nie będę pisał co konkretnie chcę zrobic w Realflow bo dopiero co kupiłem ten programik i nie mam za bardzo pojęcia jak sie nim posługiwać. Czy zna ktoś jakiś tutorial modelowania i tworzenia animacji w nim? Chodzi mi o polską wersje jezykową gdyż tutoriale na stronie producenta są w dużej częsci dla mnie nie zrozumiałe ;/ Dzięki wielkie z góry za pomoc. Pozdrawiam

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 4,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Modelowania? Możesz postawic w nim ledwie kilka prymitywów ;)

Zalezy też co chcesz wymodelowac i zanimowac. RealFlow to symulator fizyki.

Napisano

hmm..

wywalasz kase na program (plugin) ktory nie wiesz jak uzywac/do czego uzywac ...

zerknij na strone www producenta ....wszytkie realistyczne EFEKTY zwiazane z czasteczkami mozna stworzyc uzywajac tego programu.

Tak jak pisze Leru - to symulator fizyki a nie program do modelowania

oto przyklad:

screen ze strony producenta ralflow

realdz0.jpg

samochod, drzewa, domy - to modele

wszystko inne co fajnie sie rusza -to realflow: woda, niebo, bloto oblepiajace samochod, para, wiatr...itp..

Napisano
  • Autor

No właśnie, macie rację dość nieprecyzyjnie sie wyraziłem ale miałem na myśli tworzenie efektów z wodą.

Napisano
  • Autor

Czy zna ktoś więc jakieś tutoriale w jzyku polskim do tego programu? Albo jakąś inną stronę o Realflow. Jak na razie to znam tylko stronę producenta.

Napisano

joe20 -> Serio, weź słownik angielsko-polski, zobacz jakie są nazwy parametrów emitera i po prostu domyśl się co każdy z nich robi, jaki będzie wpływ na symulację. Są bardzo trafnie nazwane.

Jako, że symulacje trochę trwają to niewątpliwie lepiej się najpierw domyślić a potem "hmmm to jeśli zmienię TEN parametr to pewnie się stanie TO" ;)

Samo poznanie zasady działania RealFlow nie jest ciężkie. Myślę, że jeśli przysiądziesz bez tutków to w jeden dzień ogarniesz co gdzie jest i co trzeba robić, żeby symulować.

Opanowanie RealFlow to już inna para kaloszy ;)

palmer -> a skąd to obrazek? Masz llinka do animacji?

Napisano
  • Autor

palmer wziął ten obrazek ze strony realflow a oto animacja:

http://www.realflow.com/img/cs/nissan/gtr_launch.html

Ja mam realflow 4.### nie pamiętam dokładnie ale jak chcę zrobic tutka ze

http://www.realflow.com/html/training/tutorials/Daemons/Tutorial02_Daemons/index.html

to cos nie wychodzi, wiec sciagnalem gotowa scene, jednak nadal nie dzieje sie to co powinno. Czy jest to spowodowane tym ze tutorial został stworzony w oparciu o RF 3?

Napisano

W tym tutku nie jest napisane jak to zrobić. Było w poprzednim ;)

Chyba dalej nie wziąłeś słownika.

Napisano
  • Autor

Mam jeszcze ostatnie pytanie w tym temacie:

tutorial o spadającej kropli został stworzony w RF3 a ja mam RF4. Dlatego gdy sciagne gotowa scene to kropla nie jest kropla tylko kula, ktora po chwili eksploduje. Co trzeba dodac/zmienic/ustawic zeby zadzialalo w RF4?

Napisano
  • Autor

Słuchajcie, wiem ze moja prosba wymaga wiedzy na temat tego konkretnego programu ale widzę ze sa na tym forum osoby ktore sie w tym swietnie orientuja. Dlatego prosze o odpowiedz i dodam jescze ze chodzi mi o przepis na ładna krople, nie koniecznie z tutoriala ze strony realflow (chociaz taka bylaby najlepsza). Pozdrawiam

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.