homer Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 witam po problemie z proxy, ktory rozwiazalem z siwym i innymi, mam teraz problem z renderingiem. przyznam szczeze ze juz mi sie nie chce na tym pracowac... powoli trace nerwy. mam teraz, po proxy, ustawienia vray takie same jak przed proxy. jednak nie renderuje jak przedtem. jest za ciemno (ustawinia sun sie nie zmjenily), nie wyraznie, blado... znowu go ustawilem. i jak on liczy LC (mam irr + lc) to jest wszystko nawet ok, jednak jak on liczy dalej (4 razy; 4 prepass) to na koniec jest wszystko gorzej. tylko male kwadraciki....????? PROSZE o pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 daj screena z ustawien i screena kawalka tego rendera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
homer Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2008 robertus, moge dac dopiero wieczorem... jestem w pracy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
homer Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2008 witam tutaj moje ustawienia... prosze o pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
homer Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2008 sorry lepsza roz.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 Serio, nie jest moim zamiarem byc nie uprzejmym, ale skad wytrzasnoles te ustawienia? zmieniales rzeczy na chybil-trafil? Chyba ze standardowymi byc juz lepiej wyszedl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
homer Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2008 masz prawie racje. ale jak juz pisalem z ustaweiniami jakie juz mialem (przed proxy) bylo wszystko ok. terez z tymi ustawieniami niestety nie? pozmienialem pare rzeczy i renderowalem... az wkoncu ztracilem nerwy bo nic nie wychodzilo. dlatego teraz prosze o pomoc :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 Powiem tak, wez sie naprawde zapoznaj z ustawieniami vraya. jego maunal na spot3d nie boli i ma mase przykladow. Jest tam nawet tutek z tzw "uniwersalnymi" ustawieniami. Zmiana na chybil trafil nic nie uzyskasz. Co do konkretnej pomocy, to te ustawienia masz tak namieszane, ze naprawde nie mam pojecia co moze powodowac jakies zmiany przez proxy. Ja bym wyzerowal te ustawienia na domysle i zaczol sie bawic od nowa. Widze ze cos namieszales w zakladce System, jesli nie wiesz do czego to, raczej nie ruszaj. Irradiance map zupelnie nie trzyma sie kupy (np bardzo niskie samplowanie, polaczene z ogromna iloscia sampli). Po co wlaczona kaustyka? Depth of field? Pewnie przygladajac sie blizej mozna by bylo znalesc wiecej takich rzeczy. Dlatego moja rada, restet pozniej maual i sprawdzaj co zmieniasz zanim zmienisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
homer Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2008 dzieki za odpowiedz. mialem nadzieje ze jakis drobiazg.... jednak troche mnie to przeraza ze az tyle jest zle. no coz, nic mi innego nie pozostaje jak zapoznac sie z ustawieniami vray. chociaz przyznam ze juz to robilem... tylko pozniej widzialem troche tu troche tam no i sobie syf poustawialem. to byla juz bezradnosc. i jak trzeba na "maly" (test) rendering kupe czasu czekac to po jakims czasie czlowiek traci nerwy i nabiera niecheci do tej calej sprawy. narazie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi