wieslaw_ Napisano 1 Sierpień 2008 Napisano 1 Sierpień 2008 Witam wielkich tego forum. Zacząłem się zapoznawać z XSI i napotkałem pewien bardzo poważny problem. Od czasu do czasu muszę wyświetlić obiekt z normalmapami w wievporcie. Szukałem już na kilku forach i jak krew w piach... Jeśli coś jest to działa tak sobie. Czy macie jakieś wypróbowane sposoby na wyświetlenie w realtime modelu z normalmapami w XSI'owym wievporcie? Nie ma znaczenia czy to będzie DX czy OGL. Z góry dziękuję. Wiesław
HuMfrey Napisano 2 Sierpień 2008 Napisano 2 Sierpień 2008 ultimapper działa całkiem dobrze, robisz obiekt z podczepioną normal mapą, a potem create preview w ultimaperze, inny sposób - można otworzyć netview/addons i skopiować któryś z shaderów, ale najłatwiej i najszybciej jest ściągnąć sobie: http://www.softimage.com/softwareupdate/ModTool/XNAGSE.6.02.xsiaddon i jak go wrzucisz do XSI'a to poszukaj na dysku phong.fx przeciągasz phong.fx na material managera, zastępujesz tekstury, odpalasz DX9 i już... ps. zanim zrobisz to wszystko wrzuć sobie do sceny dwa albo trzy Point Light'y
wieslaw_ Napisano 3 Sierpień 2008 Autor Napisano 3 Sierpień 2008 (edytowane) Już nie ma problemu :) wszystko zostało mi objaśnione Edytowane 4 Sierpień 2008 przez wieslaw_
Rekomendowane odpowiedzi