Grzechu 12 Napisano 2 Sierpień 2008 Share Napisano 2 Sierpień 2008 Mam problem jak dobrze zrobić wnękę w ścianie. Gdy użyje narzędzia extrude to wychodzi mi coś takiego Ale udało mi się zrobić tą wnękę tyle że wychodzą brzydkie cienie które są widoczne nawet po nałożonej texturze lub bez i przy renderze i nie wiem jak sobie z tymi cieniami poradzić chyba że znacie swój własny przepis na tą wnękę :P Proszę o pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramsez Napisano 2 Sierpień 2008 Share Napisano 2 Sierpień 2008 Daj inseta zanim extudujesz albo połącz dwa edge nad którymi robi się ten bubel, odwrócone normalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 2 Sierpień 2008 Share Napisano 2 Sierpień 2008 te brzydkie cienie to smoothing group poczytaj o tym w helpie maxa. a to część informacji: Smoothing blends the shading at the edges between faces to produce the appearance of a smooth, curved surface. You can control how smoothing is applied to a surface so your objects can have both smooth surfaces and sharp, faceted edges where appropriate. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramsez Napisano 2 Sierpień 2008 Share Napisano 2 Sierpień 2008 Smooth grupy tu nie mają nic do rzeczy bo to wina złego extrude, po którym zrobił się dwu-stronny polygon z odwróconą normalną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 2 Sierpień 2008 Share Napisano 2 Sierpień 2008 na pierwszym screenie tak ale z tym już sobie poradził. Ja pisałem o drugim screenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi