peters Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 Hej, mam do materialu dodany plik video, pod color, maya software wszytsko renderuje, cala scene mam pod mentalem, i nie widzi tego pliku, tn. renderuje sie sama scianka. Prosze o pomoc.
peters Napisano 5 Sierpień 2008 Autor Napisano 5 Sierpień 2008 i wywala mi tego typu bledy // Warning: (Mayatomr.Shader) : movie5: referenced texture file "C:/Users/peters/Desktop/test_mr_cube_tvp.avi" doesn't exist, ignored //
piotrek Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 Nie pamiętam dokładnie, ale możliwe, że mental nie obsługuje plików avi.
Rascal Napisano 6 Sierpień 2008 Napisano 6 Sierpień 2008 Lub kodeka ktorym jest zakodowany *.avi generalnie jako sekwencji sie uzywa klatki ;)
peters Napisano 7 Sierpień 2008 Autor Napisano 7 Sierpień 2008 tak, wiem, sam uzywam wlasnie sekwencji i.. nic. juz sobie z tym poradzilem, poprostu zmienilem render na turtle. : ) dzieki :)
R.A.F Napisano 19 Sierpień 2008 Napisano 19 Sierpień 2008 mental nie radzi sobie z kompresją LZW, więc jak masz tak zakodowaną sekwencję TIF to nic z tego nie będzie (targa ma RLE)
Rekomendowane odpowiedzi