Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć ;)

Ostatnio zakończyłem intensywną naukę maxa, i wypadałoby coś w końcu w nim wydłubać.. To moja pierwsza praca w 3d która (chyba) będzie się nadawać do publikacji, wszelka ostra krytyka mile widziana ;) robione po trochu na podstawie zdjęcia które wypatrzyłem w jakiejś gazecie

14pplom7.th.jpg

Jak na razie do poprawki:

- przegiąłem z bumpem na ścianach

- dla dywanu jaśniejszy materiał

- zasłony i okno są chyba trochę za nisko

- materiał szklanej misy dopracować

- cień spod serwetki – co zrobić żeby był poprawny ? (plane+cloth+opacity+disp)

Światło jest znośne ? w sumie oświetlenie i materiały to moja słaba strona jeszcze

Pracuję na laptoku, nie wiem jak tam z kontrastem/kolorami wyszło

3ds max + vray + lekka postprodukcja w ps

Pozdro ;)

Edytowane przez Yoshi

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No więc ściany mają lekko za duży bump , można dodać efekt caustic , położenie telewizora też mi się nie wydaje najlepsze no i to coś zielone w dzbanku też pasuje na coś sensownego poprawić ;)

Pozdrawiam.

Napisano

Calkiem niezle ci to wyglada.

Proporcje siadly, okno wydaje sie byc malutkie, i dlaczego jest zasloniete komoda ?

Co do cienia pod servetka, to co za swiatlo rzuca ten cien?

Napisano

Całkiem znośnie ci to wyszło ;)

Sam wiesz gdzie są poważniejsze błędy, więc nie ma po co ich wytykać.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

@Black Pantera z kaustyką się za mocno jeszcze nie bawiłem, nie wiem czy czasu renderingu za mocno nie wydłuży.. jutro siądę do tutków i coś pokombinuje. A toto zielone faktycznie do niczego nie podobne - zrobię jakiegoś suchego patyka 'ozdobnego', chyba standard w wiz.

Co jest nie tak z położeniem tv ?

@mirach komoda jest na styk z oknem. Na serwetkę pada 2x vray light z okna, i jeden przy suficie.. w każdym razie już doszedłem od czego ten cień, zmieniłem vraymtl na standard i jest ok.. dziwne ;]

@arev dzięki :)

Napisano

Na ściany kaustyke? co za chory absurd!!!!!!!!!!!!!!!!! :|

Ode mnie to tak, proporcje leżą.

Dajesz za duży bump.

Mam wrażenie że nie ma ścian za kamerą :)

Nie bardzo rozumiem Twoje zdanie że już skończyłeś intensywną naukę w maxie i terarz zaczynasz coś robić, to jak uczyłeś się na "sucho"?

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Po prostu nie robiłem nic większego w 3d, przerabiałem tutki i nie brałem się za robienie rzeczy których kompletnie jeszcze nie umiałem.

Ściany są – puste, no jakiś tam plane z przedmiotami na alphie wrzuciłem żeby się w refleksach odbijało coś, ale tak wyszło że tego nie widać.. a kaustyka miała iść pod miskę z pom.. z kulami :P, której cień jest paskudny.. ale w końcu z nią się nie bawiłem.

Proporcje już chyba powinny być ok – raczej finisz pracy, czas renderowania mnie dobija :P

salon16pprt0.th.jpg

Napisano

"Na ściany kaustyke? co za chory absurd!!!!!!!!!!!!!!!!! :|"

A kto ci powiedział że na ścianę?Popatrz najpierw co stoi na półkach i zastanów się co mówisz.

Mówiąc że nie pasuje mi położenie telewizora miałem na myśli dyskomfort oglądania , bo sofa musiałaby być tuż koło komody.

Pozdrawiam.

Napisano

bardzo ladnie ale jak dla mnie kontrast za duzy i nie pasi m to ze tam gdzie sa te puchary to szybka powinna cos odbijac chyba ze tam dziury sa :P ale ta ogolnie rzecz biorac to naprawde przyjemna pracka w odbiorze

Napisano
  • Autor

salon16ppccx7.th.jpg

pokombinowałem dzisiaj z kalibracją monitora, i o ile dobrze go ustawiłem to faktycznie był dziebek za duzy kontrast, teraz lepiej ?

@Temporal

W szybie odbija się kawałek komody – na samym dole.. na referkach wcale nie było odbić w szybie, a jeśli miałbym teraz je dodawać to z poziomu photoshopa jak już..

Jeśli nie będzie żadnych więcej zastrzeżeń to jutro wrzucę do finished :)

Pozdrawiam i dziękuje za komentarze :)

edit: finish

Edytowane przez Yoshi