blax_one Napisano 9 Sierpień 2008 Napisano 9 Sierpień 2008 Prosze o pomoc w tym zagadnieniu. Jak zastapic obiekty o gestej siatce w scenie na np boxy (3ds 9 ,v-ray1,5) ps. mam pare tutkow ale prosiłbym o wypunktowana instrukcje. Znalazłem pare pokrewnych tematow na tym forum ale byly niewystarczajace -z gory dzieki-
mirach Napisano 9 Sierpień 2008 Napisano 9 Sierpień 2008 punkt po punkcie, z obrazkami: http://www.evermotion.org/index.php?unfold_exclusive=154&unfold=exclusive
blax_one Napisano 9 Sierpień 2008 Autor Napisano 9 Sierpień 2008 no i gra wielkie dzieki....ale jedno co mnie irytuje to ten cholerny max9, cały czas sie sypie,wyskakuja bledy pamieci i takie tam ,nawet nie moge odpalic modelu drzewa z pliku .obj .Troche to dziwne bo mam 4gb i intel core quad 2.4 ,winXP 32bit a pamiec jest bez bledow
Mr_SAN Napisano 10 Sierpień 2008 Napisano 10 Sierpień 2008 Dzieje sie tak dlatego, ze windows 32 bit moze maxymalnie przydizleic tylko 1 GB dla danej aplikacji. Uzyj Switcha 3GB to pomaga (tez tak mialem). Wyedutuj plik boot.ini (jest ukryty) na dysku C: i na koncu po spacji dopisz /3GB. Uruchom ponownie mompa. Moj przyklad takiego pliku: [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional 3GB Switch" /noexecute=optin /fastdetect /3GB Jesli taki sprzet posiadasz to przejdz na xp 64 bit i max 64 bit, wtedy bedziesz wykorzystywal maxymalnie swoj sprzecik, bo teraz to tak nie bardzo ;)
blax_one Napisano 10 Sierpień 2008 Autor Napisano 10 Sierpień 2008 :) zaskakuje mnie profesjonalizm tego forum.Wielkie dzieki zmiana pliku pomogła. A czy przy zmianie xp na 64bit nie bede mial kolopotow z uruchomieniem niektorych programow takich jak np photoshop (wersja musi byc w 64bitach?) i czy nie wymaga on odpowiednich sterownikow do płyty głownej ,karty graficznej...moze głupio gadam ale to z niewiedzy
Mr_SAN Napisano 10 Sierpień 2008 Napisano 10 Sierpień 2008 Mysle, ze nie bedzie z tym zadnego problemu. Aplikacje 32 bitowe spokojnie powinny chodzic pod winda 64 bit ;). Co to sterownikow to wymaga on sterownikow napisanych pd system 64 bit :) PS. Ja mialem kiedys podobny problem z przydzielaniem duzej ilosci pamieci dla aplikacji. Troszke bedzie zabawy z przejsciem na 64 bitowy system ale oplaci sie ;)
Rekomendowane odpowiedzi