pol_1978 Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 mam obiekt plane nałożyłem na niego bitmapę (jpga) zaznaczyłem 2-sided po to aby się renderowała strona wewnętrzna natomiast chciałbym żeby na stronie wewnętrznej nie renderował się ten obrazek który nałozyłem a coś innego np jakiś kolor jednolity... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 nadaj modyfikator shell na plane'a, daj modyfikator edit poly, zaznacz polygon wewnetrzny, nadaj w edit geometry Id np.2, zewnerznemu nadaj Id 1. Wejdz w material editor, wybierz multisub object. Slot 1 to material zewnetrzna czesc, a 2 wewnatrzna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 Zgred - są łatwiejsze metody, a pol już jedną zna: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=52303 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi