Sfix1 Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 (edytowane) No nie wiem co zrobić...miał ktoś takie coś?? przecierz bez tego ani rusz w mojej realizacji:( Pomocy. Nie wiem czy niechcący coś przestawiłem...kipisz ;] wcześniej robiłem sobie lekką przestawke w \ Customize -> Preferences -> Viewports -> Display Drivers -> Configure driver -> Appearance Preferences ale nie wiem czy to akurat tego sprawka No lipa nie wiem czy nie będe musiał na nowo Maxa instalować...tylko nie wiem jak ogarne to żebym przeniósł ważne wlasne ustawienia i własne narzędzia O_o Help!!!! S O S! Nie chce mi wogóle renderować bitmapy żadnej którą chce wrzucić na Plane;/ Edytowane 17 Sierpień 2008 przez Sfix1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 a spróbuj przy okazji innej sceny. No i jaki format tych bitmap masz i jaką rozdziałkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 Za duż rozdziałka textury. Zmniejsz w ps i jeszcze raz wrzuć. Ile masz RAMu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sfix1 Napisano 18 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2008 No właśnie chodzi o to że nigdy takiego czegoś nie mialem... Wszystko mi chodziło sprawnie.Wogóle żadnych bitmap mi nie chce teraz renderować. Na lapie mam 504\ ale to nie jest też taka lipa żeby takie coś nagle? Zerknijcie na printscrina Czy tutaj raczej coś przestawiłem czy raczej gdzieś indziej... Starałem się ustawić na minimum. No nie wiem co jest grane...:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 18 Sierpień 2008 Share Napisano 18 Sierpień 2008 mi też to raz wyskakiwało, ale olałem ;P i jakoś renderowało normalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sfix1 Napisano 18 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2008 Ręki opadają...Ty no olałeś i ci sie naprawiło nagle? cuda wianki... Ja potrzebuje wsadzić na Plany swoje rysunki postaci;] Prosiłbym o jakieś konkretniejsze wypowiedzi żeby wątku nie zaśmiecać sory... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 18 Sierpień 2008 Share Napisano 18 Sierpień 2008 Zapisz pod innym rozszerzeniem plik (kompresja, moze tiff). Pamiętam ja zapisałem jpg we wcześniejszej wersji ps (6) i pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sfix1 Napisano 18 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2008 Lipton... nie da rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topek Napisano 18 Sierpień 2008 Share Napisano 18 Sierpień 2008 zmień background/download texture size w zakladce opengl w maxie (strzelam) zmień może sterownik na dx albo software w maxie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 18 Sierpień 2008 Share Napisano 18 Sierpień 2008 Ha, dzisiaj miałem kilka razy z rzędu to samo. Max po prostu zgubił textury. Mozliwe ze zapakowałeś za dużo (za dużych) textur. Mi również pomogło zwyczajne zignorowanie komunikatu, nie było żadnej róznicy...komunikat znikał kiedy zrestartowałem maxa ale pojawiał sie znowu po jakimś czasie....olej to, próbowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sfix1 Napisano 19 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2008 Znalazłem do tego rozwiązanie sam po wielu kombinacjach ale i tak wielkie dzięki za usiłowanie pomocy.Wogle reinstalowalem Maxa a tu i tak te same ustawienia mi powróciły... a rozwiązanie jest w JPG który dołanczam.POZDR trzeba bylo odznaczyć FAJE:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi