FireMan Napisano 20 Sierpień 2008 Napisano 20 Sierpień 2008 Witam ! Nazwa tematu mówi sama za siebie. Zrobiłem animacje i po kliknięciu F9 nic się nie dzieje tylko czarny ekran. Co jest ?
JmTm00 Napisano 20 Sierpień 2008 Napisano 20 Sierpień 2008 moze sobie kamere ustwiłeś wewnatrz jakiegoś obiektu :> hm ?
FireMan Napisano 20 Sierpień 2008 Autor Napisano 20 Sierpień 2008 (edytowane) nie kamera jest na zewnątrz edit// Tu jest foto ---> http://img103.imageshack.us/img103/6804/ehhye4.png Edytowane 20 Sierpień 2008 przez FireMan
JmTm00 Napisano 20 Sierpień 2008 Napisano 20 Sierpień 2008 masz jeszcze 2 dodatkowe, a ta o której piszesz wydaje sie byc na skraju mesha....no ale powiedzmy ze to nie problem....masz jakieś światła w scenie?
JmTm00 Napisano 20 Sierpień 2008 Napisano 20 Sierpień 2008 no to właśnie sam sobie odpowiedziałeś na pytanie :D Musisz wstawić jakieś, no jak ma być inaczej?? Widzisz w ciemności?.....max też nie ;) Pozdro
FireMan Napisano 20 Sierpień 2008 Autor Napisano 20 Sierpień 2008 ;/ wstawiłem światła i to samo nic się nie dzieje nic w sekunde otwiera się czarne okienko
Bacry Napisano 20 Sierpień 2008 Napisano 20 Sierpień 2008 JmTm00 jak nie ma żadnych świateł max oblicza obraz ze światłem zza kamery (widoku) bez obliczania cieni. (elementarne). W czym renderowane? to nie ma nic wspólnego z Rigging & Animation
JmTm00 Napisano 20 Sierpień 2008 Napisano 20 Sierpień 2008 (edytowane) Jeżeli w scenie nie masz zadnych ukrytych obiektów, to spróbuj moze ustwić kamere np: z lotu ptaka? albo rendernąć z perspective view? Zaznacz wszystkie obiekty w scenie i klilknij jeszcze dla pewności prawy myszy, wybierz properties i sprawdz czy jest ZAZNACZONE "visible to camera"....btw...uzywasz standardowego renderera? (scanline) ? Bacry -> osz qrde fakt, przeoczyłem, popaprało mi się z czymć innym wczesny ranek jest więc wybacz ;) Edytowane 20 Sierpień 2008 przez JmTm00
FireMan Napisano 21 Sierpień 2008 Autor Napisano 21 Sierpień 2008 Dobra wiem w opcjach Render... pozmieniałem wcześniej tylko teraz jest inny problem bo jak jest animacja kamery to po zrobieniu rendera stoi w miejscu. Trzeba coś ustawic ? a jak tak to co ?
Rekomendowane odpowiedzi