Gość atamanXD Napisano 29 Sierpień 2008 Napisano 29 Sierpień 2008 Witam serdecznie, problem polega na tym że gdy zrobię extrude na okrągłym przedmiocie potem chamfer robi mi się bujza. Dlatego proszę o podpowiedź jak mam postępować i co zmienić w siatce.
zgred Napisano 29 Sierpień 2008 Napisano 29 Sierpień 2008 robi sie to co powinno to zastosowaniu chamfera...
La R Napisano 29 Sierpień 2008 Napisano 29 Sierpień 2008 Dla mnie również siatka w porządku, ale może kolego ma na myśli brak wygładzania na nowo powstałych ściankach ( ? ) - w takim wypadku trzeba zaznaczyć te ścianki tudzież całość i określić dla nich choćby smothing group w sekcji Polygin:Smothing Groups.
Gość atamanXD Napisano 29 Sierpień 2008 Napisano 29 Sierpień 2008 Bujza w przenośni to po dodaniu smooth robią mi się nierówności w modelu.
La R Napisano 29 Sierpień 2008 Napisano 29 Sierpień 2008 (edytowane) Tak jaśniej :) Spróbuj nie ekstrudować razem krawędzi prostopadłych do siebie, najpierw ( nazewnictwo umowne ) poziome potem pionowe. Edit: literówka :) Edytowane 29 Sierpień 2008 przez La R
Bielo^ Napisano 30 Sierpień 2008 Napisano 30 Sierpień 2008 Masz błąd w siatce. Masz pięciokąt tam, gdzie pięciokątów być nie może. Zrobiłem Ci rysuneczek co powinieneś zrobić aby nie było baboli, ale nie jestem pewny czy zadziała. Musiałbym poklikać i bym ci powiedział, ale teraz tylko daje rysuneczek. te dwa vertexy zaznaczone przez czerwone kropki masz zweldowac, później usunąć ten edge który jest niebieskim kolorem zaznaczony a potem dodac tego jasnoniebieskiego cuta. Smaczenego: http://img80.imageshack.us/img80/1863/ztytulemqz7.png powiedz, jak nie zadziała. aha, te zielone kreski oznaczają ten pięciokąt robiący buga. BTW. co to jest?
Rekomendowane odpowiedzi