Napisano 5 Wrzesień 200816 l Zestaw Autodesk VIZ 2008 + Vray 1.50 Wszystko działa pięknie poza renderingiem rozproszonym pod VRAy-em (Backburner działa). Próbowałem uruchomić serwery na trzech różnych kompach - i nie działa pod żadnym. -Vray zainstalowany jedynie jako serwer (a nie jako full workstation). -Plik vrayspawner.ini jest tam, gdzie powinien być. -Po uruchomieniu Start>Programy>Chaos Group>V-Ray for 3dsmax>Distributed rendering>Launch V-Ray DR spawner okno VIZa na chwilę odpala się, po czym znika (według helpa powinien pozostać jako zminimalizowany - ale może źle to rozumiem) -Proces Vrayspawner90.exe w Task managerze jest widoczny, obok zegara widać jego ikonkę. No i mam dwa pytania: 1. Co można by z tym zrobić? 2. Jak powinien wyglądać komp z uruchomionym spawnerem, czekający na polecenie? Co powinno być na liście procesów, co powinno być widoczne w tray'u?
Napisano 5 Wrzesień 200816 l prawdopodobnie plik VRAYDUMMY60.XML z nastawami jest skopany. polecam link http://www.vizdepot.com/modules.php?name=Content&file=viewarticle&id=66 zrób wszystko krok po kroczu i powinno zadziałać. ja miałem ten sam problem i pomogło, ale DOKŁADNIE czytaj skąd dokąd trzeba skopiować pliki, bo ja się nie doczytałem z pośpiechu i walczyłem dodatkowe 3 godziny niepotrzebnie walcz jak lew